JOKIĆ JE PETI SRBIN SA NBA PRSTENOM: Evo ko je sve od naših igrača osvojio titulu u najjačoj ligi

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 07:43

JOKIĆ JE PETI SRBIN SA NBA PRSTENOM: Evo ko je sve od naših igrača osvojio titulu u najjačoj ligi

Jedan je čak i rekorder.

Bez obzira na ishod ovogodišnjeg finala NBA lige, znali smo da će po peti put u istoriji ovog takmičenja Srbin postati šampion. I tada smo bili sigurni da će se zvati Nikola!

Jokić ili Jović, bilo je pitanje, na jednoj strani je bio dvostruki MVP NBA lige, a na drugoj veliki talenat srpske košarke. Na kraju, ispostavilo se da će naslov prvaka pripasti starijem i iskusnijem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << košarkašu, pošto je Jokićev Denver sa 4:1 u finalu savladao Jovićev Majami.

Veliki broj srpskih igrača igrao je u Americi, ali većini njih nije pošlo za rukom da osvoji trofej namenjen najboljoj košarkaškoj ekipi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Samo četvorici do sad je to uspelo, a ove godine na ruci jednog Nikole, Jovića ili Jokića stajaće prsten.

Prvi Srbin koji je osvojio NBA ligu, bio je Darko Miličić. On je 2004. godine uzeo trofej sa ekipom Detroit Pistonsa. Ostaće upamćen i kao najmlađi košarkaš u istoriji kome je to pošlo za rukom.

Zanimljiv podatak je da je još jedan Srbin te sezone uz Miličića osvojio NBA prsten. U pitanju je Igor Kokoškov, koji je u to vreme bio pomoćni trener Pistonsa.

Predrag Stojaković je 2011. osvojio prsten sa ekipom iz Teksasa i tako postao drugi srpski košarkaš sa NBA titulom.

Bez neke značajnije minutaže, ali kao deo tima 2015. godine do titule sa Golden Stejtom dolazi Ognjen Kuzmić.

Spisak osvajača za sada zaključuju Nemanja Bjelica i pomoćni trener u stručnom štabu Dejan Milojević. Oni su prošle sezone, takođe sa Voriorsima osvojili titulu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.