Izlečeni NBA košarkaši doniraju krv za lek protiv korone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlečeni NBA košarkaši doniraju krv za lek protiv korone

Najmanje četvorica NBA košarkaša, koji su preležali kovid-19, odlučili su da doniraju svoju krv kako bi doktori pokušali da otkriju lek za koronavirus.

Markus Smart, košarkaš Boston seltiksa i američki reprezentativac, obavestio je javnost preko svog menadžera da će donirati krv u cilju istraživanja potencijalnog leka protiv koronavirusa.

Smart je pre dve nedelje oboleo od kovida-19, a u ponedeljak je objavljeno da se izlečio.

Pored Smarta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najmanje još trojica košarkaša, čija imena nisu objavljena, a koji su se izlečili od koronavirusa, pristali su da doniraju krv u eksperimentalne svrhe, rekao je Majkl Džojner, anesteziolog sa klinike Mejo.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.