Istorijska partija Nikole Jokića, jedini uz Vilta Čejmberlena!

Izvor: VOA, 21.Okt.2018, 07:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijska partija Nikole Jokića, jedini uz Vilta Čejmberlena!

Srpski košarkaš Nikola Jokić pružio je jednu od najboljih partija u istoriji NBA lige i predvodio svoje Denver Nagitse do druge pobede na početku sezone - 119:91 protiv Finiks Sansa Igora Kokoškova. Srpski stručnjak upozorio je pre utakmice da bi duel sa Jokićem mogao da bude izazov za prvog pika sa poslednjeg drafta Diandre Ejtona i to se i ostvarilo. Jokić je ubacio 35 poena, uz 12 skokova, 11 asistencija (17. tripl-dabl u karijeri), 4 ukradene lopte i jednu blokadu za 30 minuta, a iz igre nije promašio nijedan od 11 šuteva, dok je Ejton, posle odličnog debija protiv Dalasa (18 poena, 10 skokova, 6 asistencija), u subotu uveče Nagitsima ubacio 5 poena, uz šut iz igre 2-7. Jokić se posle ove utakmice pridružio legendarnom Viltu Čejmberlenu, do sada jedinom igraču u istoriji NBA lige koji je na jednoj utakmici ostvario "tripl-dabl" sa 30 i više poena, 10 i više skokova i 10 i više asistencija, bez promašaja iz igre. Jokić je sa linije slobodnih bacanja šutirao 10-11, i zamalo "upropastio" savršeno veče, s ozbzirom da nije imao nijednu izgubljenu loptu. Ta statistika nije se pratila u vreme kada je Čejmberlen dva puta (1966. i 1967) ostvario taj podvig, tako da se mođe reći da je Jokić jedini u istoriji, koji uz sve to nije imao izgubljenu loptu. Bez obzira na taj promašaj sa penala, publika ga je ispratila ovacijama i povicima "MVP! MVP!" Nagitsi su prvi put od 2011. ostvarili dve pobede na startu sezone, a sledeći rival koji im stiže u "Pepsi centar" biće mnogo "veći zalogaj" - dvostruki uzastopni šampiona NBA lige - Golden Stejt, u nedelju uveče. Vučević sjajan u porazu "Tripl-dabl" je u subotu uveče ostvario i crnogosrski internacionalac Nikola Vučević, koji je u minimalnom porazu svog Orlanda u Filadelfiji - 116:115, za 37 minuta imao 27 poena, 13 skokova, 12 asistencija i 2 ukradene lopte.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Jokić ispisao istoriju, dramatična pobeda Filadelfije

Izvor: RTS, 21.Okt.2018

Srpski internacionalac Nikola Jokić odigrao je jednu od najboljih partija karijere, zabeleživši 17. tripl-dabl učinak u pobedi Denvera nad Feniksom sa 119:91. Dalas nadigrao Minesotu sa čak 140:136, u dramatičnoj završnici Filadelfija savladala Orlando sa 116:115, a Toronto je bez Kavai...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.