Irving želi da odustane od NBA i pokrene svoju ligu?!

Izvor: B92, 17.Jun.2020, 12:22

Irving želi da odustane od NBA i pokrene svoju ligu?!

Kajri Irving, kontroverzni američki košarkaš, pokrenuo je razgovore o nastanku lige nezavisne od NBA.

Irving je u poslednje vreme ponovo u centru pažnje iz razloga koji nemaju veze sa košarkom, ovog puta vezanim za nastavak sezone.

NBA sezona 2019/20 je suspendovana, ali se naporno radi na tome da se ona nastavi 30. jula u Diznilendu u Orlandu. Ipak, takav vid razvoja situacije ne odgovara Irvingu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Irving je nedavno reagovao na nastavak sezone rekavši da on ne bi trebalo da se desi ne zbog pandemije koronavirusa, već zbog toga što u Americi vlada rasizam i i dalje su aktivni protesti protiv istog.

"Protivnik sam odlaska u Orlando. Tu mi nešto smrdi. Ja sam protiv sistemskog rasizma i ostalih sr**a i spreman sam da se odreknem svega što imam zarad društvenih reforma", rekao je tada Irving.

On je naveo da je uz njega još oko 80 košarkaša koji dele mišljenje, a prema najnovijim informacijama svojim saigračima predstavio je još jednu ideju.

Irving je, prema izveštaju pojedinih američkih medija, predložio da igrači pokrenu sopstvenu ligu, a nejasno je da li bi to značilo da se preskoči takmičenje u Orlandu ili ne.

Nedugo nakon što je ova informacija dospela u javnost, oglasila se novinarka Tejlor Ruks koja je navela da su joj neimenovani izvori rekli da Irving nikada nije rekao to što je navedeno u medijima.

Takođe, kada je video da je (ne)tačna informacija "procurela" u medije, izašao je iz grupnog četa u kojem je navodno predstavio svoj predlog.

O svemu se oglasio i Kajrijev malo poznati saigrač iz Bruklina Tio Pinson kratkim komentarom.

"Ovo su lažne vesti. Prestanite", naveo je.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.