Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2020, 08:38

Indijana tri od tri, Klipersi pali uz zvuk sirene (VIDEO)

Buker junak pobede za Finiks

Ekipa Indijane je za sada lider NBA karavana, ako se gledaju samo utakmice koje se igraju u „mehuru“.

Pejsersi su dobili sva tri meča na Floridi, sinoć su udarili recku trijumfom nad Orlandom – 120:109. Neverovatnu prvu četvrtinu odigrala je Indijana, ubacila je 43 poena, tako da je na leru te prednosti izgurala utakmicu do kraja.

Orlando ni u jednom momentu nije uspeo da spusti zaostatak ispod 10 poena, tako da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << duel nije imao neki previše zanimljivi, neizvesni tok. Ovim trijumfom Pejsersi su istakli ozbiljnu kandidaturu da se bore za bolje mesto od petog na Istoku, koje sad drže, jer joj Majami i Boston beže pobedu, odnosno dve.

Najbolji igrač meča bio je Ti Džej Voren sa 32 poena, dok je kod Orlanda prednjačio Nikola Vučević sa 24 poena i 10 skokova.

Neočekivan poraz doživeli su Klipersi, kojima se sad ljulja pozicija broj dva na Zapadu. Košem Devina Bukera uz zvuk sirene Finiks je oborio favorita i došao do svoje treće pobede u isto toliko mečeva u nastavku sezone – 117:115.

Mora se reći, ipak, da je Finiks držao utakmicu u rukama tokom celog poluvremena. Sve vreme je vodio, a Klipersi su uspeli tek u samom finišu da dođu do izjednačenja (111:111) i da zaprete preokretom, koji se nije dogodio.

Junak utakmice Buker bio je ujedno i najefikasniji sa 35 poena, dok je na drugoj strani Kavi Lenard stao na 27 poena.

U derbiju Zapada Majami je bio bolji od Bostona (112:106) i sada je samo pobeda razlike između dva tima koji drže treće i četvrto mesto u konferenciji.

Nije bilo neizvesnosti u ovom duelu, pošto je Majami od prvog do poslednjeg minuta imao vođstvo, nije dopustio rivalu čak ni da izjednači ni u jednom trenutku. Adebajo i Robinson sa po 21 poenom su gurali Hitse do trijumfa, dok je Tejtum sa 23 poena bio najefikasniji kod Kelta.

NBA LIGA – REZULTATI

Indijana – Orlando 120:109

/Voren 32 – Vučević 24/

LA Klipers – Finiks 115:117

/Lenard 27 – Buker 35/

Majami – Boston 112:106

/Adebajo 21 – Tejtum 23/

Portland – Hjuston 110:102

/Lilard 21 – Harden 23/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.