Igrali smo za Milojevića – tužna simbolika duela Voriorsa i Džeza VIDEO

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 11:51

"Igrali smo za Milojevića" – tužna simbolika duela Voriorsa i Džeza VIDEO

Golden Stejt Voriorsi savladali su Jutu Džez 129:107 u meču koji je imao tužnu simboliku.

Dva NBA tima sastala su se nekoliko sati nakon što je u Beogradu sahranjen Dejan Milojević, pomoćni trener Voriorsa koji je preminuo upravo u Juti pre mesec dana.

Voriorsi su Džez nadigrali bez podrške svog glavnog trenera Stiva Kera i pomoćnika Krisa Demarka i Rona Adamsa koji su uz menadžere kluba Majka Danlievija, Zazu Pačuliju i Rika Celebrinija prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednjem oproštaju od Milojevića.



"Očigledno nije idealna situacija u mnogo aspekata. Očigledno, postoji lični ugao i momenat ovog meča. I tome se dodaje činjenica da igramo protiv Jute, a tamo se Dekiju desilo to što se desilo. To je baš teško. Ali to je ono sa čim se moramo u našim poslovima nositi kao profesionalci. Moramo da idemo napred, ali, takođe, moramo da zapamtimo sve to. Jutros smo razgovarali o tome sa igračima"
, rekao je posle meča Kerov pomoćnik Keni Etkinson, koji je vodio Voriorse na ovom meču.

Voriorse su do pete uzastopne pobede predvodili Klej Tompson sa 26 i Stef Kari sa 25 poena (7/16 trojke) uz 10 asistencija i 6 skokova.



"Znali smo da će ovo putovanje biti jako emotivno za nas. Vratili smo se na mesto gde nas je zadesila velika tragedija, a sve je bilo još čudnije jer trener Stiv Ker nije bio sa nama, budući da je
otišao na Dejanovu sahranu u Beograd. Potrudli smo se da sa naše strane uradimo sve što smo mogli i odamo počast Milojeviću", rekao je Kari.

Čak osam "ratnika" je imalo dvocifren učinak – Endru Vigins 17 poena, Žonatan Kuminga 14, Drejmond Grin 12 (10 skokova, 8 asistencija), Geri Pejton II i Trejs Džekson Dejvis po 11, te Brendin Podzijemski 10.

Jutu su predvodili Kolin Sekston i Džordan Klarkson sa po 22, 19 je dodao Lauri Markanen, 13 Talen Horton Taker, a po 11 su postigli Voker Kesler uz devet skokova i Džon Kolins uz sedam skokova i pet asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SIMBOLIKA ISPRAĆAJA DEJANA MILOJEVIĆA: Poslednji pozdrav iz Amerike upravo na tragičnom mestu! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 13.Feb.2024

Pun krug simbolike se zatvorio u Juti. Golden Stejt Voriorsi savladali su Jutu Džez 129:107 u Solt lejk sitiju, gde je upravo pre nešto manje od mesec dana preminuo Dejan Milojević. Meč se poklopio sa sahranom popularnog Miloja, jer je odigran svega par sati nakon nje, a Ratnici su se još jednom...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.