IZDAJA: Realovo dete iz NBA umesto u Madrid ide u Barselonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 11:55

IZDAJA: Realovo dete iz NBA umesto u Madrid ide u Barselonu

Katalonci spremi da odreše kesu.

Španski centar Giljermo "Vili" Ernangomez novi je igrač Barselone. Ovaj 29-godišnji Madriđanin u protekloj sezoni nije imao mnogo prilike da igra u ekipi Nju Orleans Pelikansa, uprkos briljantnim predstavama na Evropskom prvenstvu minulog leta gde je proglašen za MVP šampionata.

Sada su njegove usluge spremni da plate rukovodioci Barselone, najvećeg rivala Real Madrida - kluba u kojem se 211 centimetara visoki Vili i afirmisao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Otkad je Ernangomez igrač Pelikansa (od 2020. godine), odigrao je svega 22 utakmice kao starter u timu iz Luizijane. Prethodno je, po odlasku iz Reala, nastupao za Njujork Nikse i Šarlot Hornetse. Sa druge strane, bio je fantastičan u dresu španske reprezentacije.

Igrajući pod vođstvom Serđa Skariola Vili Ernangomez je osvojio dva Evropska prvenstva (2015. u Francuskoj i 2022. u Nemačkoj), jedno svetsko (2019. u Kini) i jedu olimpijsku bronzu (2016. u Rio de Žaneiru). Na Evrobasketu 2022. godine bio je najzaslužniji za titulu u redovima "Furije" i dobio je nagradu za najkorisnijeg košarkaša turnira.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.