I TO SE DOGODILO “Večiti” gledaju “panterima” u leđa

Izvor: 011vodič.com, 16.Okt.2019, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I TO SE DOGODILO “Večiti” gledaju “panterima” u leđa

Pred početak ove sezone u ABA ligi malo ko je mogao da predvidi da će posle samo dva kola jedina neporažena ekipa iz Srbije da bude FMP. Tim iz Železnika najpre je nadigrao Krku na gostovanju u Novom Mestu, a potom je na svom parketu ubedljivo savladao i Megu.
U predsezoni NBA lige sastaju se Hjuston – San Antonio. Kvota naše kladionice na pobedu “raketa” je 1.55.
“Pantere” već treću sezonu sa klupe predvodi Vladimir Jovanović, 35-godišnji Mladenovčanin koji >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << je već drugu sezonu zaredom najmlađi strateg u regionalnom takmičenju.
Rezultatski zaista mogu biti veoma zadovoljan. Skor od dve pobede bez poraza je nešto što smo priželjkivali i čemu smo se nadali. Međutim, učinak ne sme nikako da nas zavara. Imamo mnogo mladih i neiskusnih igrača i kao što smo imali padove u igri tokom prve dve utakmice sigurno ćemo ih imati i u nastavku sezone – rekao je Jovanović.
O ambicijama FMP-a za ovu sezonu Jovanović je rekao:
Kao i svake godine imamo zadatak da se i sledeće sezone takmiči u ABA ligi, odnosno da izbegnemo ta dva poslednja mesta. Pored toga, moja želja je i da ekipa igra dobro, lepo za oko, da mladi igrači napreduju i kada se završi liga i podvučemo crtu oni budu bolji košarkaši nego što su bili na početku sezone.
Već posle prve sezone na mestu šefa stručnog štaba iz FMP-a put Malog Kalemegdana u redove Crvene zvezde krenula je čitava prva petorka – Filip Čović, Aleksa Radanov, Nemanja Nenadić, Boriša Simanić i Majkl Odžo. U potpunosti je afirmisao i Dragana Apića koji je trenutno u Lokomotivi iz Kubana.
– Rad sa mladim igračima sa sobom nosi veliku odgovornost. Taj njihov prelazak iz juniorskog u seniorski program rada je za sve njih veoma turbulentan. Potrebno je biti ne samo trener, već i pedagog i dobar psiholog. Strpljenje je tu ključ, ali ne samo za igrače, već strpljenje mora da pokaže i trener. Takođe, važno je da ti mladi igrači na terenu imaju pored sebe nekog iskusnijeg na koga mogu da se oslone u nekim situacijama, ali i da se ugledaju. 
Tokom leta 2018. godine boravio je u Americi gde se usavrašavao radeći u stručnom štabu LA Klipersa:
– Bilo je to fenomenalno iskustvo za mene. Bio sam u prilici da upoznam Doka riversa, Sem Kasela… Sa mnogim ljudima iz stručnog štaba sam i danas u kontaktu. Mnogo sam naučio i veoma sam zahvalan na prilici koju sam dobio – završio je Vladimir Jovanović. 

Članak I TO SE DOGODILO “Večiti” gledaju “panterima” u leđa se pojavljuje prvo na MaxBet Sport.
The post I TO SE DOGODILO “Večiti” gledaju “panterima” u leđa appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FMP POSLE DVA KOLA JEDINA NEPORAŽENA EKIPA IZ SRBIJE! Vladimir Jovanović: Imamo zadatak da se i sledeće sezone takmičimo u ABA ligi, da igramo lepo i da mladi igrači napreduju

Izvor: Kurir, 16.Okt.2019

Pred početak ovosezonskog takmičenja u ABA ligi malo ko je mogao da predvidi da će posle samo dva kola jedina neporažena ekipa iz Srbije biti FMP.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.