Izvor: RTS, 23.Sep.2022, 18:12

I-Es-Pi-En izabrao najbolje igrače NBA lige: Dominacija Evropljana, Janis ispred Jokića

Američki I-Es-Pi-En izabrao je najboljih 100 igrača NBA lige, a na prvom mestu našao se grčki reprezentativac Janis Adetokumbo. Nikola Jokić, uprkos dvostrukom uzastopnom osvajanju MVP nagrade, zauzeo je drugo mesto, ispred Luke Dončića.
Tradicionalno, američki I-Es-Pi-En pred svaku NBA sezonu bira 100 najboljih košarkaša najjače lige na svetu, a ove godine dominaciju su preuzeli Evropljani.
Prva tri mesta na listi zauzimaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igrači koji su nastupali na nedavno završenom Evrobasketu - Janis Adetokumbo, Nikola Jokić i Luka Dončić.

Poslednje dve sezone Nikola Jokić osvajao je MVP priznanje, ali čini se da i dalje ne uliva poverenje američkim novinarima, pa je srpski centar na listi zauzeo drugo mesto.
Posle sezone u kojoj je osvojio prvo MVP priznanje, Džoker je iznenadio košarkašku javnost - sledeću sezonu bio je još bolji.
Srpski centar vukao je Nagetse do plej-ofa i to bez dva najbolja saigrača Džamala Marija i Majkla Portera Džuniora, koji su propustili celu sezonu.
Ukoliko sa "novim" saigračima uspe da ponovi igre uz prethodne dve sezone, smatra I-Es-Pi-En, Jokić bio mogao da postane tek četvrti igrač u istoriji lige koji bi osvojio tri uzastopne MVP nagrade, posle Larija Birda, Vilta Čembrlena i Bila Rasela.
Prošle sezone, Džoker je na rang-listi zauzeo šesto mesto.
Prema mišljenju novinara I-Es-Pi-Ena, najbolji košarkaš lige je Janis Adetokumbo.

"Grčki frik" je u svojoj karijeri već dva puta proglašavan za MVP-a lige, dok je sa svojim Milvokijem osvojio i šampionski presten.
Grčki reprezentativac smatra se najdominantijim košarkašem u NBA, na oba kraja terena.
Jedina Janisova mana, smatraju u I-Es-Pi-Enu je što verovatno nema šta novo da ponudi, pošto je u proteklim sezonama napredovao i kao dodavač i kao šuter spolja.
Grk je na prošlogodišnjoj listi bio drugi.
Luka Dončić jedan je od najmlađih NBA superstarova, a slovenački reprezentativac je sa 23 godine izabran za trećeg najboljeg igrača lige.

I-Es-Pi-En ga smatra najboljim ofanzivnim oružjem lige, a prošle sezone je svoje Maverikse doveo do finala Zapadne konferencije.
Njegov najveći kvalitet je istovremeno i najveća mana - Luka često igra sam, saigračima je teško da ga isprate, a jedan čovek, kako god se on zvao i kako god kvalitetno igrao, nije dovoljan za ozbiljan rezultat.
Dončić je na prošlogodišnjoj listi zauzeo četvrto mesto.
Ove godine, četvrti na listi je Džoel Embid, koji je prošle sezone bio najveći konkurent Jokiću u MVP trci, dok se na petom mestu, u izboru I-Es-Pi-Ena našao Stef Kari.
Na šestom mestu je Lebron Džejms, sedmi je Džejson Tejtum, osmi Kevin Durent (prošle godine broj 1), deveti Dža Morent, dok listu najboljih 10 košarkaša NBA lige zaokružuje Devin Buker.
Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante i reprezentativac Srbije, na ovogodišnjoj listi zauzeo je 100. mesto.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.