Haris dobio Karija, Dialo je supermen!

Izvor: Mondo, 17.Feb.2019, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haris dobio Karija, Dialo je supermen!

Drugog dana Ol-stara u NBA održano takmičenje u veštinama, brzom šutiranju trojki i zakucavanjima. Džo Haris pobedio Stefa Karija, a Hamidu Dialo iz Oklahome pobednik u zakucavanju.

NBA Ol-star vikend nastavljen je prošle noći, kada su se košarkaši takmičili u nekoliko disciplina -od spretnosti (veštinama), preko šutiranja trojki, do zakucavanja.

Druge večeri na parketu dvorane u Šarlotu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se pojavio i Nikola Jokić, koji će takođe nastupiti i na centralnom događaju u nedelju kasno uveče.

As Denvera se u prvoj rundi oprobao sa Nikolom Vučevićem i bio je bolji, pre svega zahvaljujući pogođenoj trojici. Ali, kraj je usledio kada se namerio na Džejmsa Tatuma. Nikola se koncentrisao da što bolje šutira, jer u trčanju nije mogao da parira igraču Boston Seltiksa. Međutim, taktika koja mu je protiv Crnogorca donela uspeh u drugom kolu nije, tako da je Tatum zasluženo prošao u naredni krug.



Izvor: YouTube/NBA

U ovoj disciplini učestvovao je i Luka Dončić. Slovenac je takođe bio uspešan u prvoj rundi, ali ne i u drugoj. Pošto je izbacio Kajla Kuzmu, Tre Jang ga je poslao na "hlađenje".

U finalu je Jang bio brži, ali je pobedu Tatumu doneo šut sa polovine terena!



Izvor: YouTube/NBA

Spektakularno je bilo i brzo šutiranje trojki, gde je uloga favorita pripala Stefu Kariju, ali je as Golden Stejta nije opravdao. On je u finalu poražen od igrača Bruklin Netsa Džoa Harisa. Posle nanizanih 26 poena Harisa, pred Karijem je bio veliki izazov, kojem nije uspeo da odgovori, već je stao na 24, tako da je titula otišla u Njujork.



Izvor: YouTube/NBA

Najveću pažnju privuklo je takmičenje u zakucavanju i pojavljivanje Šekil O'Nila na parketu. Ovaj put je legendarni centar poslužio kao rekvizit fenomenalnom Hamidu Dialou. Pobednik je preskočio Šeka, zakucao loptu u obruč i u stilu Supermena pocepao dres i istakao identičan znak superheroja.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.