Hamilton ne bojkotuje F1!

Izvor: Sportske.net, 28.Avg.2020, 11:16

Hamilton ne bojkotuje F1!

Englez ne vidi da bi to imalo bilo kakvog uticaja.

Šestostruki svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da podržava bojkot takmičenja američkih sportista koji protestuju protiv rasizma, ali da on neće propustiti predstojeću trku u Belgiji pošto misli da to ne bi imalo nikakvog efekta.

U SAD su odložene utakmice NBA i WNBA lige, kao i utakmice u bejzbolu i fudbalu, u znak protesta zbog ranjavanja Afroamerikanca Džejkoba Blejka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
"Šteta je što je to bilo potrebno da bi se tamo izazvala reakcija. Ali to je u Americi i ne znam da li bi imalo nekog efekta da ja ovde nešto uradim", rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Jedini tamnoputi vozač u takmičenju Hamilton je najglasniji zagovornik borbe protiv diskriminacije i rasizma u Formuli 1, koju je kritikovao da ne radi dovoljno po pitanju borbe za jednakost.

"Neverovatno je šta u SAD rade unutar svojih sportova, sve do same organizacije. Toliko ljudi podržava te sportiste i zaista se trude da dođe do promena. Nisam razgovarao ni sa kim, ali zaista sam ponosan na sve i stojim uz njih. Ne znam šta bi promenilo da se ne vozi trka. Ali pokušaću da razgovaram sa ljudima iz Formule 1 i vidimo šta možemo da uradimo da podignemo svest i pomognemo promenu. I kao sport svi se moramo uskladiti i podržavati jedni druge, iako je to drugačiji sport", naveo je Hamilton.

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Belgije na programu je u nedelju od 15.10.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamilton neće bojkotovati trku: To ne bi imalo efekta u SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2020

Britanac Luis Hamilton rekao je da neće bojkotovati trku Formule 1 u znak protesta protiv rasizma i nemira u SAD, jer to ne bi imalo efekta u Americi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Sociološki aspekti sporta i rasizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2020

Jučerašnji sportski dan bio je uskraćen za nastupe tenisera i košarkaša. Naime, otkazani su svi mečevi na Sinisinati mastersu i u NBA ligi, u znak protesta protiv ranjavanja tamnoputog stanovnika Viskonsina, Džejkoba Blejka. Ubrzo su usledile rekacije, mnogih NBA igrača i trenera, koji će, kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.