Grizlisi napuštaju Memfis?

Izvor: B92, 28.Mar.2020, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grizlisi napuštaju Memfis?

NBA franšiza Memfis Grizlisa mogla bi uskoro da promeni lokaciju.

Memfis Grizlisi su postali NBA tim 2001. godine, kada su u njihov grad došli Vankuver Grizlisi i oni od tada igraju u FedEx Forumu.

Prema pisanju američkih medija, Grizlisi bi mogli ponovo da promene lokaciju.

Naime, njihov vlasnik, Robert Pera je prošlog leta bio veoma zainteresovan da franšiza promeni grad, ali se to nije ostvarilo, što nije garancija da se uskoro i neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << desiti.

Spekulacije kruže da bi nova lokacija mogla da bude Severna Karolina, pošto je vlasnik iz te savezne države, ali se priča i o Las Vegasu, ali i o Sijetlu.

Memfis nikada nije igrao u finalu NBA lige, a najbolji učinak im je finale konferencije, kada su "počišćeni" od San Antonio Sparsa 2013. godine.

Oni su se 2011. godine upisali zlatnim slovima u istoriju lige kao tek 4. tim u istoriji NBA koji je kao osmoplasirali izbacio prvoplasirani tim zapada.

Ta čuvena "grit and grind" generacija je eliminisala moćne San Antonio Sparse.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.