Grifin preskočio auto, Megi zakucao u dva koša odjednom!

Izvor: Blic, 20.Feb.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grifin preskočio auto, Megi zakucao u dva koša odjednom!

Neverovatni Blejk Grifin nije razočarao svoje navijače i pobedio je u takmičenju u zakucavanjima u NBA Ol star vikendu tako što je preskočio automobil i probacio loptu kroz obruč sa dve ruke!

Sjajni ruki Klipersa koji je i prethodne večeri dizao publiku na noge zakucavanjima na utakmici protiv "sofmora" pobedio je u finalu igrača Vašingtona Džavalea >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Megija.

On je postao prvi ruki pobednik u zakucavanjima posle osam godina i to uz zvuke gospel hora i pesmu "I Believe I Can Fly". Loptu mu je kroz šiber dodao Baron Dejvis.

"U ovom takmičenju uvek postoji pritisak jer svi očekuju šou od nas. Mislim da su svi momci uradili sjajan posao. Kada sam došao rekli su mi da ovde nema pravila. Znači mogu da preskačem i automobil? Možeš. Ok, onda ću to da uradim", rekao je Grifin, NBA zvezda u usponu.

Inače, tokom takmičenja on je ponovio "kačenje laktom" koje je prvi izveo Vins Karter, izveo je jedan okret od 360 stepeni pre nego što je pristupio prvom preskakanju automobila u istoriji NBA Ol star takmičenja u zakucavanjima.

"Došao je dobro pripremljen. Teško da mogu da ga pobedim. Osim ako ne dovezem avion u dvoranu", rekao je Megi u finalu.

On zaista može da žali što nije pobedio jer je u jednom zakucavanju kroz obruč probacio tri lopte, a to mu nije bilo dosta pa je pored koša postavo još jedan i zakucao u oba odjednom!

Šou je ulepšao i igrač Oklahome Serž Ibaka, koji je u stilu legendarnog "Doktora Džeja" zakucao odrazivši se sa linije slobodnih bacanja, a zatim je prilikom zakucavanja zubima skinuo plišanu igračkicu sa obruča.

Nije razočarao ni Demar Derozan iz Toronta, ali njegova zakucavanja ipak nisu bila dovoljno dobra da se ugrozi Grifin.

U takmičenju u trojkama Pol Pirs nije uspeo da odbrani titulu, a do zvanja najboljeg "trojkaša" NBA lige nije stigao ni njegov saigrač iz Bostona sjajni Rej Alen. Titulu je poneo igrač Majamija Džejms Džouns.

Veteran koji ima prosek od samo 6,4 poena po utakmici, ali retko kad šutira unutar linije 7,24, ubacio je 20 poena u finalu, Pirs je imao 18, a Alen 15.

"Takva pozicija je nešto što mi prija. Više volim da drugi momci privlače pažnju, dok ja stojim u ćošku i kažnjavam rupe u odbrani. Nisam velika zvezda, ali znam da sam važan deo ekipe. Ljudi kao ja pomažu timovima da stignu do pobede", rekao je skromni Džouns.

Pobednik u takmičenju veština je igrač Golden Stejta Stiven Kari.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.