Golden Stejt zaustavio Majami, Miličić bez poena u porazu od Bulsa

Izvor: Blic, 11.Jan.2012, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golden Stejt zaustavio Majami, Miličić bez poena u porazu od Bulsa

U noći između utorka i srede od srpskih košarkaša u NBA ligi na parket je samo izlazio Darko Miličić, koji je u porazu Minesote od Čikaga 111:100 nije uspeo da postigne koš. Iznenađenje večeri priredio je Golden Stejt, pošto je bio bolji od Majamija sa 111:106 nakon produžetka.

Košarkaši Majamija izgleda da bolje igraju kada nisu kompletni, pošto je povratak na parket posle tri meča pauze zbog povrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dvejn Vejd začinio partijom sezone, ali ni odlično izdanje Lebrona Džejmsa nije bilo dovoljni da se savlada Golden Stejt - 106:111. Hitsima je presudio bivši igrač Dorel Rajt sa svojih 20 poena od toga šest trojki, uključujući onu za produžetak na pola minuta pre kraja.

Vejd je manje nego obično dodavao saigračima, ali je zato nanizao 34 poena uz sedam skokova, dok je dabl-dabl Lebrona (26 poena, 11 uhvaćenih lopti) ostao u senci drugog ovosezonskog poraza njegove ekipe.

Imali su "King Džejms" i drugovi "+16” pri rezultatu 78:61 u trećoj deonici, ali su prednost prokockali očajnom igrom u poslednjoj deonici, kada su ubacili samo 12 poena, što je dalo dodatnu snagu Voriorsima koji su postigli dvostruko više i odveli meč u produžetak, u kom su neočekivano trijumfovali.

Posle osam uzastopnih poraza od početka sezone, prvu pobedu ostvario je Vašington, pošto je bio bolji od Toronta 93:78. Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli proveo je na parketu 16 minuta i za to vreme upisao 4 poena, bez promašaja, uz dva skoka, jednu asistenciju i čak pet ukradenih lopti.

Čikago je nastavio sa blistavim partijama, pa su sa gostovanja u Minesoti otišli uzdignutih ruku 111:100. Derik Rouz je po 14 od 31 poena upisao u prvoj i poslednjoj deonici, u kojoj je prelomljen meč u korist Bulsa. Pomoć je imao od Luola Denga (21 poen) i Ronija Bruera (17 poena, rekord sezone).

Nova sjajna rola Rikija Rubija u dresu Timbervulfsa nije bila dovoljna, pa je 13 poena i 12 uspešnih dodavanja otišlo u zaborav, kao i veoma slabo izdanje Darka Miličića. Srpski centar se našao u startnoj petorci, ali je na terenu proveo samo devet minuta i za to vreme upisao po skok i asistenciju, bez poena.

Filadelfija je nastavila poteru za Čikagom i Majamijem na Istoku, pa nije dozvolila novi neuspeh, već je upisala i sedum pobedu savladavši Sakramento sa uvedljivih 112:85.

Vodeće mesta na Zapadu čvrsto drži Oklahoma, koja je do skora 9-2 i trijumfa nad Memfisom od 100:95 došla zahvaljujući Raselu Vestbruku (30 poena) i Kevinu Durantu koji je i pred šuta 7-20 nanizao 22 poena, uz 11 skokova.

Tanderse verno prati Porland, pošto ima isto poraza koliko i Oklahoma, ali i dve pobede manje – sedmi trijumf došao je posle susreta sa Klipersima (105:97) koji ne pružaju očekivane partije.

Kris Pol jeste došao u drugi tim Los Anđelesa, ali su ga Trejlblejzersi zaustavili na 11 poena, dok je u redovima Porlanda pet košarkaša završilo meč sa dvocifrenim košgeterskim ulinkom, dovoljno za 105:97. Najefikasniji u redovima pobednika bili su Džerald Valas sa 20, odnosno Lamarksu Oldridž i Vesli Metjuz sa po 18 poena.

Povezane vesti: Radmanović ponovo solidan, Čikago se iskalio na Detroitu Majami bez Vejda i Džejmsa bolji od Atlante posle tri produžetka, Portland sapleo Lejkerse Majami deklasirao Indijanu bez Vejda, Miličić bezopasan protiv Memfisa Vejd spasio Majami, novi poraz Bostona, Spursi pregazili Kliperse Durant rastužio solidnog Miličića, Denver deklasirao šampiona, poraz Lejkersa i Čikaga

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.