Gober predvodi defanzivce, Dončić i Jang rukije

Izvor: Mondo, 22.Maj.2019, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gober predvodi defanzivce, Dončić i Jang "rukije"

NBA liga saopštila je idealne odbrambene petorke, kao i postave sačinjene isključivo od debitanata.

Centar Jute, Francuz Rudi Gober, dobio je najviše poena u izboru idealnih defanzivnih petorki NBA lige.

Gobera je u prvu petorku - čiji član je bio i u prethodne dve sezone - uvrstilo 97 od 100 novinara koji učestvuju u glasanju, a ukupno je dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 196 poena.

Odmah za njim rangirani su krilni igrači Oklahome i Milvokija, Pol Džordž (96 glasova za prvu petorku, 195 poena) i Janis Adetokunbo (94, 193), a sa njima u postavi su još bekovi Markus Smart (Boston) i Erik Bledso (Milvoki).

U drugu defanzivnu petorku izabrani su Džru Holidej (Nju Orleans), Klej Tompson (Golden Stejt), Kavaj Lenard (Toronto), Drejmond Grin (Golden Stejt) i Džoel Embid (Filadelfija).

Što se tiče debitanata, ovo je bila sezona u kojoj su svi visoki pikovi sa prošlogodišnjeg drafta opravdali očekivanja.

Prvu petorku "rukija" tako čine petorica igrača izabranih u samom vrhu drafta 2018, a to su Diandre Ejton (Finiks), Marvin Begli (Sakramento), Luka Dončić (Dalas), Džeren Džekson (Memfis) i Tre Jang (Atlanta).

Maksimalnih 100 glasova za mesto u idealnih pet dobili su samo Dončić i Jang.

Drugu petorku čine Šaj Gildžus Aleksander (Los Anđeles Klipers, 11. pik), Kolin Sekston (Klivlend, 8), Lendri Šamet (Klipersi, 26), Mičel Robinson (Njujork, 36) i Kevin Huerter (Atlanta, 19).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.