Gilbert Arenas ismejao povredu Derika Rouza

Izvor: RTS, 01.Dec.2013, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gilbert Arenas ismejao povredu Derika Rouza

Jedan od najkontroverznijih NBA igrača šokirao javnost fotografijom koju je podelio na Instagramu. Španski mediji se utrkuju u hvalospevima na račun Gareta Bejla. Liverpul bez Staridža šest nedelja. Vlada Vukoičić nije više trener MZT-a. Milan slavio u Kataniji, Baloteli se opet žali na rasizam. Voždovac bolji od Rada - 0:2. Martin Jol dobio otkaz u Fulamu. Bekrić na pripremama na Tenerifama. Arsen Venger protiv dodele Zlatne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lopte.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pratiti i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama. 

19.51 - Srpski košarkaški stručnjak Vlada Vukoičić nije više trener skopskog MZT-a. Posle subotnjeg poraza od Cibone nekadašnji trener Crvene zvezde i čelnici makedonskog kluba odlučili su da prekinu saradnju. Od početka rada u Skoplju Vukoičić je imao problema sa timom zbog čestih povreda igrača, pa su i rezultati zbog toga bili slabiji od onih koje su očekivali i Vukoičić i rukovodtsvo MZT. U Jadranskoj ligi makedonski tim se nalazi na sedmom mestu sa četiri pobede i šest poraza, dok su u Evrokupu u sedam utakmica ostvarili samo jedan trijumf u grupi sa Uniksom, Makabijem iz Haife, Rigom, Banvitom i Talinom.

19.30 - Bez ikakve dileme sportska slika dana...

18.45 - Start Raula Meireleša na meču između Fenerbahčea i Bešiktaša. Ovakvom startu jednostavno nije mesto na fudbalskom, niti bilo kakvom drugom terenu...

18.33 - Poznato je da da u Srbiji ima puno talentovanih košarkaša ali Nemanja Blažić "Triki" poseduje malo drugačije košarkaško umeće od standardnog. On se bavi uličnim basketom (street basket) a specijalnost mu je okretnje košarkaške lopte na najrazličitijim predmetima i tokom raznoraznih radnji. Uživajte u ovim majstorijama.

18.10 - Nastavlja se niz neshvatljivih i neprimerenih poteza kontroverznog Gilberta Arenasa. Nekadašnji košarkaš Vašingtona, Memfisa i Orlanda, a sada igrač Šangaj Šarksa, postavio je ovu fotografiju na svom Instagram profilu. Njegov gest je naišao na osudu, i to ne samo od fanova Derika Rouza. Mnogi ističu da drugo i ne može da se očekuje od košarkaša koji je hapšen zbog posedovanja ilegalnog vatrometa, koji je pretio saigraču pištoljem i koji je, kao vrhunac svega, vršio nuždu u patike drugog saigrača...

17.49 - Poraz od Vest Hema u subotu (3:0) koštao je posla menadžera Fulama Martina Jola, koji je u nedelju dobio otkaz. Fulam je doživeo šesti uzastopni poraz, pa Holanđaninu nije preostalo ništa drugo već da spakuje kofere i napusti "Krejven Kotidž". Fulam se nalazi na 18. mestu tabele Premijer lige sa samo 10 bodova iz 18 utakmica, tri pobede, jednim remijem i čak devet poraza. Jola će na klupi Fulama zameniti Rene Mojlensten, bivši pomoćni trener Mančester Junajteda.

17.15 - Vremešni Mikael Landro, golman ekipe Bastije, upisao se u istoriju francuskog fudbala postavivši novi rekord. Ovaj 34-godišnji čuvar mreže je na utakmici sa Evijanom po 602. put bio akter jedne prvoligaške utakmice i izjednačio rekord koji je držao Žan-Lik Etori, nekadašnji golman Monaka. Landro je pre dolaska u Bastiju branio za Nant, Pari Sen Žermen i Lil, a branio je i za reprezentaciju Francuske na 11 utakmica.

16.30 - Spektakularni autogol. Ne postoji drugi način da se opiše način na koji je loptu u sopstvnu mrežu poslao defanzivac rumunskog Ocelula Florin Bejan...

16.19 - Ženska rukometna reprezentacija Srbije osvojila je "Trofej Srbije" u Vrnjačkoj Banji, pošto je u finalu pobedila Makedoniju sa 37:17 (19:10). Ranije danas Angola je pobedila Hrvatsku sa 29:26 (15:15), što je, uz pobedu protiv Makedonije, Srbiji omogućilo da osvoji turnir. Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Sanja Damnjanović sa šest golova, od kojih je tri postigla iz penala. To je bila poslednja provera rukometašicama Srbije pred početak Svetskog prvenstva i utakmice protiv Japana, u petak 6. decembra od 18 sati u Nišu. Drugo mesto na turniru osvojila je Hrvatska, treća je Angola, a četvrta selekcija Makedonije.

16.08 - Fudbaler Liverpula Danijel Staridž pauziraće zbog povrede skočnog zgloba osam nedelja, potvrdio je menadžer tog kluba Brendan Rodžers. Staridž, koji se povredio na treningu u petak, postigao je ove sezone 11 golova u svim takmičenjima za Liverpul i dobro je funkcionisao u napadačkom tandemu sa Luisom Suarezom. "Danijel će biti odsutan između šest i osam nedelja. Mislili smo u početku da je u pitanju nožni palac, ali je skener pokazao da se radi o istegnuću lihamenta", rekao je Rodžers uoči meča sa Halom.

15.44 - Fudbaleri Milana pobedili su Kataniju na gostujućem terenu, posle preokreta sa 3:1, u utakmici 14. kola Serije A i ostvarili prvu pobedu u poslednjih šest prvenstvenih utakmica. Katanija je povela u 13. minutu golom Lukasa Kastra, a šest minuta kasnije izjednačio je Rikardo Montolivo, posle asistencije Urbija Emanuelsona. Milan je poveo u 63. minutu golom Marija Balotelija iz slobodnog udarca, a konačan rezultat postavio je Kaka u 81. minutu. On je tako na trećoj uzastopnoj utakmici postigao gol za Milan, ukupno 99. Baloteli je sedam minuta pre kraja izašao iz igre posle žestoke rasprave sa defanzivcem Katanije Nikolasom Spolijem, koga je reprezentativac Italije optužio za rasizam. Milan je osmi na tabeli sa 17 bodova, dok Katanija zauzima poslednje mesto sa devet bodova.

15.22 - Totenhem i Mančester Junajted odigrali su nerešeno 2:2 (1:1) u jednom od derbija 13. kola engleske Premijer lige. Totenhem je poveo već u drugom mintu kada je iz slobodnog udarca gol postigao Kajl Voker, ali je konačan rezultat prvog postavio Vejn Runi u 32. minutu. Novu prednost "pevcima" u 54. minutu doneo je Brazilac Sandro posle odličnog udarca sa više od 20 metara, ali je posle samo tri minute Runi ponovo izjednačio iz penala. Srpski internacionalac Nemanja Vidić odigrao je svih 90 minuta za goste iz Mančestera. Totenhem je ostao na devetom mestu sa 21. bodom, dok je Mančester Junajted osmi sa 22.

15.09 - Fudbaleri Voždovca pobedili su ekipu Rada sa 2:0 u poslednjem meču 14. kola Superlige koji je odigran na stadionu Obilića na Vračaru. Voždovac je poveo golom štopera Slobodana Lalića u 59. minutu, kada se posle gužve u kaznenom prostoru Rada, najbolje snašao. Samo minut kasnije konačan rezultat postavio je napadač "zmajeva" Rade Veljović sjajnim udarcem sa 18 metara.

14.25 - Trener Arsenala Arsen Venger smatra da Zlatna lopta, koji se dodeljuje najboljem fudbaleru sveta, šteti fudbalu pošto igrači, u pokušaju da je osvoje, igraju za sebe pre nego za svoj klub. "Kao lud čovek se borim protiv Zlatne lopte, koja šteti fudbalu. Igrači zbog toga, nesvesno, više obraćaju pažnju na svoje nastupe, nego na igru cele ekipe", rekao je Venger. Kome želim da osvoji trofej ove godine? Ne želim to nikome. Ja sam protiv individualnih nagrada. To je potvrda za pojedinca, koja radi protiv suštine našeg sporta", rekao je Venger.

13.41 - Serhio Ramos rekao je ne želi da napusuti Real, kao i da ne postoji problem između njega i predsednika Florentina Pereza. Španski mediji poslednjih dana su prenosili da će Perez odlučiti da proda Ramosa jer se nisu dogovorili oko produžetka ugovora. "Oko ugovora nikada nije postojao problem. Osećam se privilegovanim što sam ovde i ne želim da napustim klub. Voleo bih da završim karijeru u dresu Reala. Imam dobar odnos sa predsednikom Perezom, mada se ne slažemo baš u svemu. Ne bih želeo da otkrijem o kom se problemu lične prirode radi", rekao je Ramos na konferenciji za medije posle utakmice sa Valjadolidom.

13.21 - Trostruka olimpijska šampionka u kros kantriju Norvežanka Marit Bjorgen ostvarila je prvu pobedu u Svetskom kupu ove sezone, u poteri na 10 kilometara. Bjorgen je u cilj ušla u vremenu 27:28,1 minuta, i za manje od sekunde pretekla drugoplasiranu Šveđanku Šarlotu Kalu. Treća je bila još jedna Norvežanka Tereza Johaug, sa zaostratkom od 1,3 sekunde za Bjorgenovom. Bjorgen je u subotu bila druga na pet kilometarea, iza Poljakinje Justine Kovalčik, koja je u petak pobedila u sprintu na 1,4 kilomtera ispred Amerikanke Rendal.

13.06 - Frank Riberi razočaran je što je njegov saigrač iz francuske reprezentacije Mamadu Sako javno rekao da bi u izboru za Zlatnu loptu glasao za fudbalera Reala Kristijana Ronalda. Sako je izjavio da je, po njegovom mišljenju, Ronaldo najbolji igrač u 2013. godini i da statistika dovoljno govori o tome. "Sako me je razočarao što je to izjavio. Ipak, tako je to u fudbalu, on je izrekao svoje mišljenje i to nije ozbiljan problem", rekao je Riberi za francuski "L'Ekip".

12.46 - Srpski atletičar Emir Bekrić nalazi se na pripremama na Tenerifama, zajedno sa trenerom Mirjanom Stojanović. "Trenutno u Srbiji zbog hladnog vremena i nepostojanja dvorane nema uslova za Emirovu disciplinu. Pokojni profsor Aleksandar Marinković govorio je da uvek treba ići za suncem, pa smo tako i mi krenuli put sunca na Tenerefe. Pripreme teku u odličnim uslovima, po prelepom vremenu i nadamo se da će tako biti do našeg povratka", izjavila je trener Mirjana Stojanović. On je naglasila da je pripremni period najvažniji za dobru formu, rezultat i plasman.

12.04 - Španski mediji se utrkuju u hvalospevima na račun Gereta Bejla, koji je juče postigao het - trik u piobedi nad Valjadolidom od 4:0. Madridski "As" je otišao najdalje nazvavši velškog internacionalca "Princom od Velsa" - i to preko cele naslovne strane. "Marka" se malo poigrala rečima i Bejla nazvala "Princom golova", izmenivši jedno slovo u reči "Gales" - što znači Vels, u "Goles" - golovi. Bejl je u odsustvu povređenog Kristijana Ronalda potpuno gospodario terenom u meču sa Valjadolidom, postigavši uz tri gola i asistenciju za četvrti pogodak Karima Benzeme. Bejl je postigao prvi i to savršeni het trik - glavom, levom i desnom nogom, otkako je za rekordnu sumu od 100 miliona evra letos prešao iz Totenhema u Real.

11.24 - Nemački fudbaler Maks Majer, koji važi za zvezdu u usponu u Bundesligi, produžio je ugovor sa Šalkeom do 2018. godine. Osamnaestogodiošnji Majer je ove sezone za Šalke postigao tri gola na deset utakmica."Ovo su odlične vesti za klub. Mnogi profesionalci u fudbalu predvođaju Majeru veliku karijeru" rekao je generalni menadžer Šalkea Horst Helt. Majer je 2009. iz Duizburga prešao u mladi tim Šalkea, a u sezoni 2011/12 učestvovao je u osvajanju titule u nemačkom prvenstvu do 19 godina, kada su u finalu pobedili Bajern iz Minhena.

10.36 - Kenijski atletičar Martin Matati pobedio je na maratonu u Fukuoki u vremenu 2:07,16 sata. Drugo mesto zauzeo je njegov zemljak Džozef Gitau koji je stazu prešao za 2:09,00 sata, dok je treći sa pet sekundi zaostatka za drugoplasiranim bio Japanac Juki Kavauči - 2:09,05 sata. Dvadesetsedmogodišnjem Matati, kjoji je na prvenstvu sveta 2007. u Osaki osvojio bronzanu medalju na 10.000 metara, ovo je prvi put u karijeri da završi maraton.

09.02 - U nastavku NBA lige Juta je kao gost savladala Finiks sa 112:104 i ostvarila tek treću pobedu u šampionatu u kojem je do sada doživela čak 15 poraza. U ostalim mečevima postignuti su rezultati: Vašington - Atlanta 108:101, Klivlend - Čikago 97:93, Memfis - Bruklin 88:97, Dalas - Minesota 106:112, San Antonio - Hjuston 106:112 i Milvoki - Boston 92:85.

00.10 - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je  da je ekipa na meču sa Krkom u Jadranskoj ligi uspela da se oporavi od šoka zbog povrede Luke Mitrovića i stigne do važne pobede. "Ovo je važna pobeda, ali je pala u drugi plan zbog povrede Mitrovića", rekao je Radonjić novinarima u Novom Mestu. Zvezda je slavila protiv Krke sa 78:69, a Mitrović je doživeo tešku povredu kolena prilikom sudara sa jednim protivničkim igračem i doskoka na parket. Mladom košarkašu je dislocirano koleno i predstoji mu dugačka pauza.

00.02 - Fudbaleri Đenove remizirali su na svom terenu 1:1 sa ekipom Torina u utakmici 14. kola italijanske Serije A. Đenovljani su tako propustili priliku da se približe ekipama koje se nalazi pri vrhu tabele, dok je Torino ostao "ušuškan" u zlatnoj sredini. Gosti su poveli golom Omara el Kadurija u sedmom minutu, a izjednačio je Davide Bjondini u 69. minutu. Srpski internacionalac i član Torina Nikola Maksimović svih 90 minuta proveo je na klupi za rezervne igrače.

00.01 - Ljubitelji sporta danas će moći da prate poslednju utakmica 14. kola fudbalske Super lige Srbije Rad - Voždovac koja se igra od 13.00 časova. Na programu su i preostale utakmice 10. kola košarkaške Jadranske lige: Partizan - Olimpija (17.00), Igokea - Budućnost (19.00) i Mega Vizura - Radnički (19.00).  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gilbert Arenas ismeva povredu Derika Rouza

Izvor: RTS, 01.Dec.2013

Jedan od najkontroverznijih NBA igrača šokirao javnost fotografijom koju je podelio na Instagramu. Španski mediji se utrkuju u hvalospevima na račun Gareta Bejla. Liverpul bez Staridža šest nedelja. Milan slavio u Kataniji, Baloteli se opet žali na rasizam. Voždovac bolji od Rada - 0:2. Martin...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.