Furnije brani Gobera: Stranac je uvek kriv, gadi mi se ponašanje novinara i javnosti

Izvor: RTS, 22.Mar.2020, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Furnije brani Gobera: Stranac je uvek kriv, gadi mi se ponašanje novinara i javnosti

Košarkaš Orlanda i francuski reprezentativac Ivan Furnije, stao je u odbranu saigrača iz nacionalnog tima Rudija Gobera, koji je u SAD označen kao krivac za širenje koronavirusa u NBA ligi.
Gober je prvi NBA igrač zaražen koronavirusom, a NBA liga je suspendovana nakon što je otkriveno da je Francuz pozitivan na testu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Boli me. Ponašanje javnosti i novinara mi se gadi. Ne razumem zbog čega se saopštavaju imena zaraženih, kao da je u pitanju prelazni rok. Nepodnošljivo je. Možete reći da ima zaraženih, ali ne morate otrkivati imena i prezimena. Filadelfija i Lejkersi su objavili da ima zaraženih, ali mi ne znamo ko su. To je odnos sa više poštovanja", rekao je Furnije za Ekip.
Nakon Gobera, pozitivan na testu bio je i njegov saigrač iz Jute, Donovan Mičel.  
"Ovo je tipičan primer svaljivanja krivice na stranca. On je Evropljanin pa je doneo virus? Ko kaže da Donovan Mičel nije zarazio njega? Okruženje i atmosfera nisu zdravi".
Gober je stavljen na stub srama zbog glupe šale - kada je pipkao mikrofone i širio virus, dok još nije znao da je zaražen.
"Šala sa mikrofonima je bila samo šala dok još niko nije shvatio ozbiljnost situacije. Mogao sam i ja isto da uradim. Lako je upirati prstom sada", rekao je Furnije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZEMLJAK BRANI GOBERA: Ko kaže da je Rudi zarazio Mičela, možda je obrnuto! On je stranac i zato je kriv

Izvor: Kurir, 22.Mar.2020

Košarkaški reprezentativac Francuske Evan Furnije je stao u odbranu zemljaka Rudija Gobera, prvog NBA igrača zaraženog koronavirusom.

Nastavak na Kurir...

Gober se oglasio na društvenim mrežama, muči ga jedan simptom virusa (foto)

Izvor: Sportske.net, 22.Mar.2020

Francuz je prvi među NBA košarkašima koji je zaražen koronavirusom...Prvo se šalio na račun koronavirusa, pipao mikrofone i mobilne telefone na konferenciji za novinare, a onda je postao igrač zbog kojeg je stala NBA liga...Jasno, zaustavilo bi se takmičenje i da nije bilo Gobera, koji je prvi...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.