Franzen i Peti Smit u konkurenciji za nagradu kritike

Izvor: Beta, 23.Jan.2011, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Franzen i Peti Smit u konkurenciji za nagradu kritike

NJUJORK, 23. januara 2011. (Beta-AP) - Džonatan Franzen i Peti Smit našli su se medju finalistima za nagradu američkog Nacionalnog udruženja književnih kritičara.

Franzena, čija je "Sloboda" prošle godine bila medju najhvaljenijim knjigama, mimoišla je Nacionalna književna nagrada (NBA) koju dodeljuju pisci, ali je sada kandidat za nagradu kritičara.

Medju nominovanima je i začetnica panka, pesnikinja i aktivistkinja Peti Smit koja je za knjigu "Just Kids" već dobila NBA nagradu za esejistiku.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Franzen i Peti Smit u konkurenciji za nagradu kritike

Izvor: NaDlanu.com, 23.Jan.2011

NJUJORK, 23. januara 2011. (Beta-AP) - Džonatan Franzen i Peti Smit našli su se među finalistima za nagradu američkog Nacionalnog udruženja književnih kritičara. Franzena, čija je "Sloboda" prošle godine bila među najhvaljenijim knjigama, mimoišla je Nacionalna književna nagrada (NBA) koju...

Nastavak na NaDlanu.com...

Džonatanu Franzenu nagrada kritičara?

Izvor: Glas javnosti, 24.Jan.2011, 07:22

NJUJORK - Džonatan Franzen (Jonathan) i Peti Smit (Patti Smit) našli su se među finalistima za nagradu američkog Nacionalnog udruženja književnih kritičara...Franzena, čija je "Sloboda" prošle godine bila među najhvaljenijim knjigama, mimoišla je Nacionalna književna nagrada (NBA) koju dodeljuju...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.