Franzen i Smit za nagradu kritike

Izvor: B92, 24.Jan.2011, 03:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Franzen i Smit za nagradu kritike

Knjige Džonatana Franzena i Peti Smit našle su se u finalnom izboru za nagradu američkog Nacionalnog udruženja književnih kritičara.

Franzena, čiji je roman "Sloboda (Freedom)" prošle godine bio među najhvaljenijim knjigama, mimoišla je Nacionalna književna nagrada (NBA) koju dodeljuju pisci, ali je sada kandidat za nagradu kritičara.

Među nominovanima je i začetnica panka, pesnikinja i aktivistkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Peti Smit koja je za knjigu "Just Kids" već dobila NBA nagradu za esejistiku.

Za nagradu je nominovana 31. knjiga u šest takmičarskih kategorija (autobigrafije su zastupljene sa šest finalista). Pobednici će biti objavljeni 10. marta, a zanimljivo je da nagrada nema novčani deo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.