Francuzi objavili spisak, zvezde NBA i Evrolige, ali i bivši igrači Mege, Zvezde.

Izvor: Sportske.net, 12.Jun.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi objavili spisak, zvezde NBA i Evrolige, ali i bivši igrači Mege, Zvezde.

Bivši igrač Partizana čeka šansu.

Selektor Francuske Vensan Kole je sastavio spisak od 15 igrača za predstojeću planetarnu smotru u Kini.

Francuzi će se u prvoj fazi Mundobasketa takmičiti sa selekcijama Dominikanske republike, Nemačke i Jordana u okviru grupe G.

Sada je selektor "Trikolora" Kole objavio i spisak za predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci, koji se održava >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u Kini, na njemu se nalazi 15 igrača, koji će se boriti za konačan spisak, kao i dva mlada igrača koji će tokom leta raditi sa njima, ali sedam rezervista, koji će biti tu u slučaju da se neko iz 15 povredi.

Na spisku igrača koji će se boriti za 12 mesta u roster za planetarnu smotru nalaze se: Toma Ertel, Enrdu Olbisi, Frenk Nlikina, Nando De Kolo, Evan Furnije, Pol Lakom (bekovi), Nikola Batum, Aksel Tupan, Timoti Luvavu-Kabaro (krila), Luj Laberje, Amat M'Baje, Adrijen Moerman (krilni centri), kao i Rudi Gober, Vensan Poarije i Matijas Lesor (centri).

Sa timom će raditi Aleksandre Šasan i talentovani Teo Maledon, dok se među rezervama nalaze Mustafa Fal, Edvin Džekson, Lau Konate, Eli Okobo, Jakuba Utara, Leo Vesterman i Geršon Jabusele.

Poprilično jak spisak, videćemo koliko Francuzi mogu da urade na Mundobasketu, koji je na programu od 31. avgusta do 15. septembra.
Pogledaj vesti o: NBA,   Evroliga,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.