Izvor: RTS, 27.Jun.2021, 06:29

Finiks na korak do velikog finala

Košarkaši Finiksa došli su na korak do plasmana u veliko finale, pošto su napravili brejk protiv Los Anđeles klipersa i poveli 3-1 u finalnoj seriji Zapadne konferencije. Sansi su došli do veoma važnog trijumfa u gradu anđela i sada će imati tri meč lopte za finale NBA lige, prvo posle 1993. godine i čuvene generacije koju je predvodio Čarls Barkli.
Ekipa Montija Vilijamsa nastavila je sa sjajnim partijama u plej-ofu i pokazala da je možda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i najozbiljniji kandidat za osvajanje šampionskog prstena.

Finiks je nakon što je "ometlao" Denver zabeležio i sedmu pobedu u poslednjih osam utakmica, a do nje je stigao posle pravog rolekorstera u "Stejpls centru".
Gosti su već u prvoj četvrtini stigli do dvocifrene prednosti, da bi u drugoj imali i maksimalnih +16. Tada nije delovalo da će domaći sastav uspeti da se vrati, ali su Klipersi počeli da tope razliku i već do kraja treće deonice stigli na posed zaostatka.
Time je najavljena neizvestan poslednji period, ali domaći igrači niti jednom nisu uspeli da povedu, čak ni da izjednače. Kada god bi prišli, Finiks je odolevao i na kraju sačuvao koncentraciju za veliki korak ka finalu.
Najbolji u pobedničkom timu bio je Deandre Ejton sa 19 poena, 22 skoka, tri asistencije i četiri blokade. Najviše poena postigao je Devin Buker (25), dok je Veteran Kris Pol duel završio sa 18 poena, četiri skoka i sedam asistencija.
Na drugoj strani se sve više oseća odsustvo prve zvezde Kavaja Lenarda, kojeg je opet odmenio Pol Džordž sa 23 poena, 16 uhvaćenih lopti i tri uspešna dodavanja. Međutim, Džordž je šutirao tek 5/20 iz igre, uz samo jednu pogođenu trojku iz devet pokušaja.
Džekson je dodao 20 poena, dok je Ivica Zubac ostvario dabl-dabl sa 13 poena i 14 skokova.
Finalna serija vraća se u Arizonu, a peta utakmica na programu je u noći između ponedeljka i utorka.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.