Filadelfija pod istragom NBA – sprečili Hardena da uđe u avion!

Izvor: B92, 27.Okt.2023, 08:56

Filadelfija pod istragom NBA – sprečili Hardena da uđe u avion!

NBA liga pokrenula je istragu protiv Filadelfija 76ersa jer Džejms Harden nije igrao protekle noći protiv Milvoki Baksa.

S obzirom na nova pravila lige o "odmaranju" igrača, Harden je morao da bude na parketu zbog Ol-star statusa ako nije povređen.

A Siksersi nisu prijavili povredu svog problematičnog beka koji nije trenirao sa ekipom poslednjih nedelja i vratio se u Filadelfiju tek nekoliko dana pred start >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sezone.

Kako su pre nekoliko dana prenele američki mediji, Harden se spakovao za put u Milvoki, navodno je čak došao na aerodrom, ali su ga Siksersi ostavili kod kuće.



"Istražujemo činjenice o dostupnosti Džejmsa Hardena da bismo utvrdili da li postoji odobreni razlog za njegovo neučešće"
, rekao je portparol lige Majkl Bas za ESPN pre poraza 76ersa u Milvokiju 118:117.

Hardenova situacija je prvi test novog pravila lige koji ima za cilj da poveća dostupnost najvećih zvezda za utakmice koje se prenose na nacionalnoj televiziji.

Siksersi su odlučili da zadrže Hardena u Filadelfiji nakon što se vratio u tim posle deset dana odsustva zbog "ličnih stvari".

Siksersi smatraju da bi Harden moga da se efikasnije dovede u formu igre tako što bi ostao u trening centru i radio sa razvojnim trenerima i medicinskim osobljem Siksersa.

Harden je želeo da putuje sa timom na gostovanja Milvokiju i Torontu na otvaranju sezone, ali su u Siksersima smatrali da fizički nije spreman da igra nakon što je proveo toliko vremena van tima.

Osim njegovog desetodnevnog odsustva iz tima, Hardenov jedini nastup za Sikserse u predsezoni je bio 7. oktobra u Bostonu, što je dodatno umanjilo njegovu spremnost da debituje u sezoni.

Politika učešća igrača NBA lige dozvoljava timovima i igračima da odsustvuju zbog povreda, ličnih razloga i "retkih i neuobičajenih okolnosti".

Tim bi mogao biti kažnjen sa 100.000 dolara za prvi prekršaj, sa povećanjem kazne nakon toga.

Veruje se da je Hardenova odluka da ode iz tima proistekla, barem delimično, iz njegovog nezadovoljstva činjenicom da organizacija još uvek nije ispunila njegov zahtev za trejd u Los Anđeles Kliperse.

Harden je iskoristio svoju opciju za igrača od 35,6 miliona dolara za ovu sezonu i odmah je zatražio da ga tim trejduje.

Posle višemesečnih pregovora, Klipersi su se poslednjih dana povukli iz pregovora za Hardena, prenosi ESPN.

Klipersi bi mogli da obnove pregovore sa Siksersima kasnije tokom sezone, ali prvo žele da procene tim oko zdravih zvezda Kavaja Leonarda i Pola Džordža u narednih nekoliko nedelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.