Fantasy NBA: Ponedeljak 2. maj

Izvor: MVP.rs, 02.Maj.2016, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantasy NBA: Ponedeljak 2. maj

Pročitajte koje igrače smo izdvojili za večerašnja takmičenja na "FantasyNova".

U noći između ponedeljka i utorka u plej-ofu u najjačoj ligi na svetu igraju se dve utakmice, prvi duel druge runde doigravanja između Klivlend Kavalirsa i Atlante Hoks, odnosno drugi duel druge runde doigravanja između San Antonio Spursa i Oklahome Siti Tander. Na sportskom fantazi sajtu "FantasyNova" danas je aktuelno pet takmičenja sa ukupnim nagradnim fondom od 22.000 dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs <<
Ako kojim slučajem preferirate da snage odmerite protiv jednog protivnika, onda su za vas prava stvar takmičenja "1 na 1" gde u direktnom duelu protiv rivala odlučujete ko odnosi celokupni nagradni fond.

Pročitajte koje igrače vam predlažemo za večerašnja takmičenja:

Kyrie Irving (6.60)

Serija između Hoksa i Kavalirsa je interesantna iz nekoliko razloga, a jedan od njih jeste i podatak da su sve dve ekipe sastala i prošle sezone u konferencijskom finalu. Statistika je na strani izabranika Tajrona Lua, kojima Hoksi kao protivnik u potpunosti odgovaraju. To pokazuje i podatak da su se u regularnom delu sezone dve ekipe sastale tri puta, a Klivlend je slavio na sva tri meča. Računajući i mečeve iz plej-ofa iz prethodne sezone, Kavsi su trenutno u seriji od sedam uzastopnih pobeda nad Hoksima i pitanje je da li će Atlanta moći ozbiljnije da im se suprotstavi tokom druge runde doigravanja.

Jedan od igrača od kog očekujemo da u večerašnjem duelu bude na pravom nivou, jeste Kajri Irving. Plejmjker Kavalirsa je u regularnom delu sezone dva puta igrao protiv Atlante, a u proseku je postizao 27.5 poena, šest asistencija, pet skokova i dve ukradene lopte

Irving je na četiri meča prve serije plej-ofa protiv Detroit Pistonsa takođe ostvarivao dobre učinke, a u tom periodu je prosečno donosio 28.8 fantazi poena. Od plejmejkera Kavalirsa i tokom serije sa Hoksima očekujemo slične brojke.

Kawhi Leonard (8.40)

U prvoj utakmici druge runde doigravanja između San Antonio Spursa i Oklahome Siti Tander, Lamarkus Oldridž i Kavai Lenard su prosto pregazili Tandere. U pobedi rezultatom 124:92, Oldridž je za manje od 30 minuta upisao 38 poena, uz šest skokova, što mu je donelo učinak od 44.5 fantazi poena. Sa druge strane, Lenard je na terenu proveo samo 21 minut, a utakmicu je završio sa 25 poena, pet skokova i pet asistencija, odnosno 31.5 fantazi poena.

Druga utakmica doigravanja između Spursa i Tandera bi trebala doneti veću neizvesnost, a kako nismo hteli da rizikujemo sa previše igrača iz dveju ekipa, naš izbor za večeras je Lenard, koji je i tokom regularnog dela sezone u duelima sa Tanderima imao sjajne brojke.

Na tri utakmice regularnog dela sezone protiv ekipe Bilija Donovana, Lenard je u proseku postizao 28 poena, uz 6.7 skokova i 2.7 asistencija. Ako večerašnji meč bude malo neizevsniji, ne sumnjamo da će Lenard još jednom pokazati zašto je trenutno jedan od najboljih igrača Lige.

Tristan Thompson (3.80)

Jedan od igrača koji bi se gledajući cenu, mogao pokazati kao pun pogodak u narednim mečevima, jeste centar Klivlenda, Tristan Tompson.

Tompson je u prvoj rundi doigravanja imao najteži posao u redovima Kavalirsa, pošto je imao zadatak čuvanja Andrea Dramonda. Košarkaš Kavsa je posao odradio odlično, ali njegov fantazi učinak tokom ta četiri meča nije bio dobar.

U duelima sa Atlantom, Tompson će sigurno imati više prilika da poentira i dođe do dobrog učinka, a ako je suditi po mečevima iz regularnog dela sezone, mladi košarkaš Kavsa bi mogao i do dabl-dabl učinka.

Na tri utakmice regularnog dela sezone protiv ekipe Dejvida Jergera, Tompson je u proseku beležio 9 poena, 13.3 skokova, 2.3 asistencije i 1.7 blokada, a ako centar Kavalirsa i tokom doigravanja bude beležio slične brojke, pokazaće se kao odlična kupovina.

Za sve bitne informacije, predloge i savete uvek možete da nam se obratite na forumu "MVP portala", a svakako zapratite i zvanične Fejsbuk i Tviter stranice "Fantasy Nova" kako biste uvek bili u toku sa najnovijim dešavanjima.

(foto: Fantasy Nova)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.