Fantasy NBA: Ne može bez Tandera

Izvor: MVP.rs, 27.Feb.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantasy NBA: Ne može bez Tandera

Za večerašnanja takmičenja na "FantasyNova" sastavili smo za vas dva interesantna tima.

Svi sportski zaljubljenici se raduju suboti, ne samo zbog odmora od posla, koji većina može da priušti, već i zbog raznih sportskih dešavanja. Kako smo se već navikli, vikendom u NBA ligi imamo priliku da NBA mečeve pratimo ranije, tako da su subota i nedelja prave prilike da neke od NBA ekipa pogledate uživo, a usput, napravite i tim na sportskom fantazi sajtu "FantasyNova".
>> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << />
Danas je najjačoj ligi na programu osam utakmica, a sportskom fantazy sajtu "FantasyNova" nas kao i uvek očekuju interesantna takmičenja, sa vrednim novčanim nagradama.

Dobra ponuda, kao i dileme koje smo imali, doveli su nas do toga da za vas sastavimo dva tima, a u narednim redovima ćemo objasniti naše odluke. U slučaju da želite da diskutujemo o fantaziju i zanimljivim igračima, posetite i odgovarajuću temu na forumu.

FANTASYNOVA NBA TIM 1

Derbi večeri se igra u Oklahomi, gde će Tanderi dočekati Golden Stejt Voriorse. To je bila prilika da u tim uvrstimo Stefa Karija ili Rasela Vestbruka, a mi smo se zbog prednosti domaćeg terena odlučili za plejmejkera Oklahome. Vestbruk se nalazi u sjajnoj formi koja mu gotovo svako veče garantuje dabl-dabl, a u poslednje vreme i tripl-dabl učinak. Kako su Voriorsi defanzivno najtanji upravo na poziciji plejmejkera, očekujemo da im košarkaš Oklahome napravi najviše problema.

Na pozicijama "SG" i "G" smo se odlučili za Krisa Midltona i Rodnija Huda, dok smo imali dilemu da u tim uvrstimo i Endrua Viginsa (5.80).

Na poziciji niskog krila smo imali veliku želju da kupimo Kevina Durenta, ali je bilo jako teško uklopiti ostatak tima, pa smo to ostavili za drugu opciju. Tako smo se odlučili da naš izbor bude Tobajas Heris, novi košarkaš Detroita. Na poslednje četiri utakmice, Heris u proseku postize 18.3 poena, uz 5.5 skokova, a to su brojke koje bi sa porastom minutaže mogle da budu još bolje.

Drejmond Grin i Gorgi Đeng su naše opcije na "PF" i "F" poziciji. Od košarkaša Voriorsa u derbiju večeri očekujemo standardno kvalitetnu utakmicu, uz eventualni tripl-dabl učinak, a Đeng je već nekoliko kola obaveza opcija u našem fantazi timu. U odsustvu Kevina Garneta, košarkaš Minesote igra na poziciji krilnog centra, a veliku minutažu koristi na sjajan način. Na poslednje dve utakmice, Đeng u proseku beleži 19 poena, uz 10 skokova, a to su brojke koje očekujemo i u duelu protiv Nju Orleans Pelikansa.

Na poziciji centra izbora je zaista mnogo, i detalji su odlučivali prilikom izbora košarkaša. Na kraju je naš izbor pao na Karla Entonija Taunsa i Rudija Gobera, košarkaše koji na poslednjim utakmicama nisu bili u svom elementu. Tauns je prethodni meč svoje ekipe odigrao ispod proseka, pa očekujemo da će protiv Pelikansa popraviti utisak. Što se tiče Gobera, francuski košarkaš je na tri prethodne utakmice pružao ispod prosečne partije, a večeras u duelu protiv Bruklina očekujemo da povrati formu sa početka meseca, kada je na pet uzastopnih mečeva ostvario dabl-dabl učinak.

FANTASYNOVA NBA TIM 2

Kako smo u timu želeli da imamo Vestbruka i Durenta, odlučili smo se da napravimo još jednu ekipu, u kojoj smo rizikovali sa nekim jeftinijim opcijama, koje bi na kraju mogle da nam se isplate.

Tako su se u timu od jeftinijih košarkaša našli Etuan Mur i Mirza Teletović, a Gobera smo zamenili sa Gregom Monroom, košarkašom Milvokija. Mur i Teletović su zbog različitih okolnosti dobili priliku da u poslednje vreme blistaju u svojim ekipama. Košarkaš Bulsa profitira zbog povrede Džimija Batlera, a u poslednje vreme i Derika Rouza, dok je Teletović dobio veću minutažu trejdom Markifa Morisa u Vizardse. Iskusni košarkaš je tako dobio veću minutažu, koju za sada koristi na pravi način, a bez obzira što je Memfis čvrsta defanzivna ekipa, od Teletovića očekujemo da odigra dobru utakmicu uz nekoliko pogođenih trojki.

Što se tiče izbora Monroa, centar Baksa u igru ulazi sa klupe, što mu omogućava da uprkos manjom minutaži, dobije dosta šuteva. Kako je protivnik Baksa večeras ekipa Detroita, verujemo da će snažni centar protiv svoje bivše ekipe još jednom imati želju da impresionira. Na prethodna dva duela protiv Pistonsa, Monro je u proseku postizao 17 poena, uz 13 skokova.

Kao i uvek, sva vaša pitanja i predloge možete da napišete i u odgovarajućoj temi na našem forumu, gde svakodnevno vodimo diskusiju o fantaziju, ostavljamo naše timove i pravimo interna takmičenja. Rado bi želeli da čujemo i vaše mišljenje. Takođe, ako imate nedoumica oko izbora igrača, pored foruma, od pomoći vam može biti i statistika koja se nalazi na sajtu "FantasyNova".

Za sve bitne informacije, predloge i savete uvek možete da nam se obratite na forumu "MVP portala", a svakako zapratite i zvanične Fejsbuk i Tviter stranice "FantasyNove", kako biste uvek bili u toku sa najnovijim dešavanjima.

(foto: Fantasy Nova)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.