Embid posle 70 poena: Ljut sam na sebe

Izvor: B92, 23.Jan.2024, 09:20

Embid posle 70 poena: Ljut sam na sebe

Centar Filadelfije Seventisiksers Džoel Embid obeležio je noć za nama u NBA ligi sa partijom sezone i partijom karijere koju je garnirao sa 70 poena.

Embid je postigao više od polivine poena svog tima u pobedi nad San Antonijem 133:123.

Zvanični MVP je ovom partijom istakao najozbiljniju kandidaturu za novo najlaskavije individualno prizanje.

Zanimljivo da je nakon meča bio ljut na sebe jer misli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je mogao da ima i bolji poenterski učinak.

"Zapravo sam ljut na sebe jer sam promašio neke šuteve koje obično ubacujem čitave sezone", rekao je posle velike partije.

Daleko je i dalje od klupskog rekorda od 100 poena koji je u vlasništvu legendarnog Vilta Čembrlena.

"Očito, Villt je oborio mnoge rekorde, postigao mnoge velike stvari", rekao je Embid.

Laska mu, kaže, samo poređenej sa takvim velikanom.

"Biti u priči, u poređenju sa njim je zaisza kul. Bila je ovo samo jedna velika utakmica za mene. Momci su mi davali lopte, radili su to sve vreme, a ja sam završavao napade", kaže centar Seventisiksersa.

Embid je ove sezone još bolji nego prethodne o čemu svedoče njegove impresivne brojke - postigao je najmanje 30 poena na 21 uzastopnoj utakmici.

Prethodne večeri doprineo je šestoj uzastopnoj pobedi svog tima.

"Jedina stvar koju sam rekao mojim saigračima, molim vas, nemojte da forsirate. Hajde samo da igramo košarku. Samo smo želeli da igramo na pravi način", otkrio je Embid "plan" utakmice,

Pre njegovih 70 poena, rekrod sezone držao je Janis Adetokumbo sa 64.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.