Embid izabrao operaciju – Micićev saigrač glavni Jokićev takmac

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 09:06

Embid izabrao operaciju – Micićev saigrač glavni Jokićev takmac

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid biće podvrgnut operaciji kolena ove nedelje, saopštio je taj NBA klub.

Embid je povredio meniskus levog kolena u utorak u porazu svog tima od Golden stejta, kada je Džonatan Kuminga pao na njegovo levo koleno.

Filadelfija nije precizirala koliko će Embid biti van terena, ali pouzdani insajder Adrijan Vojnarovski je istakao da će to biti poduži period. Nije isključeno i da je sezona za njega gotova.

Prošlosezonski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << MVP NBA lige je ove sezone već propustio 13 utakmica, tako da je već sada jasno da neće moći da odbrani ovo zvanje pošto po novom kolektivnom ugovoru igrači moraju da odigraju 65 mečeva u ligaškom delu da bi ostali u trci za MVP, ali i Ol-Star vikend.

Embid je trenutno vodeći strelac NBA lige sa 35,3 poena po utakmici, a u proseku beleži i 11,3 skoka i 5,7 asistencija. Postigao je rekordnih 70 poena uz 18 skokova 22. januara u pobedi protiv San Antonija sa 133:124.

Podsetimo, Embid je prošle sezone postao igrač sa najmanjim brojem odigranih utakmica (66) koji je proglašen za MVP-ja (u sezoni koja nije vanredno skraćena) još od Bila Voltona i sezone 1977/78.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA,   Insajder

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRAJ SEZONE ZA EMBIDA? Posle ovoga definitivno ispada iz MVP trke (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 05.Feb.2024

Embid je prosečno beležio 35.3 poena, 11.3 skokova i 5.7 asistencija za 34 minuta koliko je bio na terenu. Košarkaš Filadelfije Džoel Embid verovatno je završio sezonu, pošto će morati na operaciju meniskusa levog kolena,  potvrdio je novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski. Embid je u dosadašnjem...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.