Džordanove patike prodate za 2,2 miliona dolara

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 09:47

Džordanove patike prodate za 2,2 miliona dolara

Patike koje je Majkl Džordan nosio tokom svog poslednjeg finala NBA lige sa Čikago Bulsima 1998. godine prodate su za 2,2 miliona dolara.

Džordan je patike koje su prodate na aukciji nosio tokom druge utakmice finalne serije NBA lige protiv Jute 1998. godine.

Bulsi su u toj utakmici pobedili sa 93:88, predvođeni Džordanom koji je postigao 37 poena, dok su u finalnoj seriji slavili sa 4-2.

To su najskuplje prodate sportske patike do sada, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju aukcijske kuće Sotbi.

Najbolji košarkaš svih vremena je ovim potvrdio status "kralja" aukcija.

Džordan je oborio sopstveni rekord jer su 2021. njegove patike prodate za 1,47 miliona dolara, a njegov dres prodat je za rekordnih 10,1 miliona dolara u septembru 2022.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.