Džordan prodao Šarlot Hornetse

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 17:33

Džordan prodao Šarlot Hornetse

Legendarni američki košarkaš Majkl Džordan prodao je većinski udeo u Šarlot Hornetsima, saopštio je taj NBA klub.

Bivši košarkaš Čikaga je većinski paket akcija prodao grupi koju predvode Gejb Plotkin i Rik Šnel.

Prodaju Hornetsa je krajem prošlog meseca odobrila Nacionalna košarkaška liga (NBA).

Džordan (60), koji je poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 13 godina bio vlasnik Hornetsa, rekao je da je bila "ogromna čast" upravljati tom ekipom, ali nije dao objašnjenje zašto je prodao franšizu.

"Ponosan sam na sve što je organizacija postigla: uzbudljive trenutke na terenu, povratak imena Hornets, domaćinstvo Ol-stara 2019. godine... Tokom godina, nepokolebljiva predanost, strast i odanost naših navijača bili su neverovatni. Prelazim u ulogu manjinskog vlasnika, oduševljen što 'uzde' prepuštam dvojici uspešnih, inovativnih i strateških lidera Gejbu i Riku", rekao je šestostruki NBA šampion.

Šarlot je u prethodnih 13 sezona sa Džordanom na čelu imao slabe rezultate - upisao je 423 pobede i 600 poraza. Za to vreme nije pobedio u nijednoj plej-of seriji, a poslednjih sedam sezona se i nije plasirao u doigravanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Džordan i zvanično prodao većinski udeo u Šarlot Hornetsima

Izvor: Danas, 03.Avg.2023

Legendarni američki košarkaš Majkl Džordan prodao je većinski udeo u Šarlot hornetsima, saopštio je danas taj NBA klub.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.