Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2021, 06:15

Džok Lendejl ponovo u crno-belom, samo u NBA ligi

Dobio je ono što je toliko dugo čekao

Reprezentativac Australije Džok Lendejl uspeo je da se izbori za svoj prvi NBA ugovor pošto je dogovorio dvogodišnju saradnju sa San Antonio Sparsima, javlja dobro obavešteni insajder Šams Čaranija.

Četvrtak, 6.15: (1,17) SAD (20,0) Australija (5,50)

Lendejl će dakle sarađivati sa Gregom Popovićem u timu koji se nalazi usred >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nove rekonstrukcije posle definitivnog odlaska Demara Derozana u Čikago Bulse, te sunarodnika Petija Milsa u Bruklin Netse. Nekadašnji igrač Partizana ponovo će ući u crno-belu opremu, samo u NBA ligi.

Mladi centar je dugo čekao NBA angažman. Posle razlaza sa Žalgirisom prošle godine po prekidu sezone zbog pandemije virusa korona, on je čekao isključivo poziv iz SAD, zbog čega je odbio da igra dalje u Evropi i nekoliko ponuda evroligaških klubova. Poslednju nedavno od aktuelnog šampiona Evrope i Turske - Anadolu Efesa.

Prošle godine se vratio u domovinu, zaigrao za Melburn Junajted i odatle čekao svoju šansu da ode u najjaču ligu sveta. I uspeo je u tome. U međuvremenu postao je MVP i šampion prvenstva Australije, što ga je samo dodatno poguralo ka transferu u NBA ligu.

Finansijski detalji Lendejlovog ugovora zasad nisu poznati. On se trenutno nalazi sa reprezentacijom Australije na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde će u četvrtak od 6.15 igrati polufinale protiv SAD.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.