Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2020, 19:23

Džok Lendejl napustio Žalgiris: Sada svim silama ka NBA ligi

Centar i klub iz Kaunasa sporazumno raskinuli saradnju

Džok Lendejl i Žalgiris sporazumno su okončali saradnju, a glavni razlog prevremenog odlaska iz Litvanije jeste da bi se fokusirao na svoj osnovni cilj u daljoj karijeri, a to je odlazak u NBA. Momak koji je košarkaški stasavao u Partizanu je više puta i različitim medijima apostrofirao da želi da se oproba u najkvalitetnijog košarkaškoj ligi na planeti, a >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nakon odlične sezone u velikanu iz Kaunasa, deluje da severnoamerički kontinent nije daleko.

Tokom godinu dana provedenih u klubu Australijski centar je pomogao zeleno-belima da odbrane titulu u domaćem šampionatu, Žalgiris mu je zauzvrat omogući da nastavi da juri svoj san. Nakon što su obe strane pristale na dogovor, 24-godišnjak uputio je oproštajnu poruku klubu i navijačima.

”Želim da vam se zahvalim za sve što ste uradili za mene u protekloj sezone. Bilo je neverovatno iskustvo doći u Litvaniju i igrati za klub sa ovakvom istorijom i pod trenerskom palicom jedne legende. Cenim sve što ste uradili kao organizacija. Svi imamo ciljeve i ambicije, a vi ste mi zaista pomogli da ostvarim svoje. Znajte da ćete me doživotno imati kao navijača.”

Mladi Australijanac je pod trenerskim nadzorom Šarunasa Jasikevičijusa izuzetno napredovao što se dalo videti i po nastupima u debitantskoj evroligaškoj sezoni – Prosečno je beležio 11 poena, 4,4 skoka i jednu asistenciju za 20 minuta na parketu. Šaras ga je želeo u Barseloni, ali Lendejl je na umu imao veće domete i izazove. Uz sve dužno poštovanje prema gigantu iz Blaugrane...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.