Džabari Parker: NBA je biznis, Evroliga je konstantno kvalitetno takmičenje

Izvor: B92, 26.Sep.2023, 17:16

Džabari Parker: NBA je biznis, Evroliga je konstantno kvalitetno takmičenje

Najzvučnije ovoletošnje pojačanje Barselone Džabari Parker kaže da je razlog njegovog dolaska iz NBA u Evropu želja da igra takmičarski važnije mečeve.

Džabari je nedavno imao odličan debi za Katalonce, u ACB ligi protiv Huventuda, kada je za 12 minuta postigao 13 poena - uključujući važnu trojku koja je slomila goste.

To mu je bila treća trojka iz četiri pokušaja na tom meču.

Jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je već nakon prvog meča, biće od velike pomoći Barseloni na svim frontovima.

Posle meča, u kojem je bio prvi strelac ekipe ispred Nikole Kalinića (11p), Parker je rekao da je sa Barsom dobio to što nije imao u NBA - ozbiljnu takmičarsku košarku.

"Samo želim da budem deo legitimne priče, da mi svaka utakmica bude važna. NBA je biznis gde imate 10-12 ekipa koje se zaista trude da pobede dok ostali igraju zbog drafta. I kako tu do izražaja da dođu dobri igrači? Potrebno je da budete fenomenalni ili krajnje loši da gubite utakmice. Vidite Demarkusa Kazinsa, Davajta Hauarda ili Džona Vola koji su sada bez angažmana. Liga je razvodnjena", rekao je Parker za Eurohoops.

Pojasnio je razloge svog odlaska iz NBA.

"Nisam želeo da prolazim kroz još jedan iscrpljujući proces u kojem je klub želeo sa mnom da rizikuje. Danas svako može da igra. Košarku u NBA ne igraju prvenstveno Amerikanci. Potrebno je da igrate sa najboljima na svetu a Evroliga ima takve igrače konstantno".

Od ove sezone očekuje mnogo.

"Imamo veika očekivanja od nas samih i želimo da se takmičimo", poručio je Parker koji je u ekipi Barse stigao kao zamena za Nikolu Mirotića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.