Durant i Grin tukli na sve strane, Voriorsi servirali božićnu poslasticu - Lebron poražen ide kući (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Dec.2017, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Durant i Grin tukli na sve strane, Voriorsi servirali božićnu poslasticu - Lebron poražen ide kući (VIDEO)

U reprizi prošlogodišnja tri finala Golden Stejt bez Karija upisao pobedu, tripl-dabl Grina

Navijači Golden Stejt Voriorsa proslavili su Božić na najlepši mogući način - pobedom nad najvećim rivalom poslednjih godina - Klivlend Kavalirsima. Aktuelni šampion NBA lige na svom terenu je slavio sa 99:92 i nastavio poteru za prvoplasiranom Hjustonom u Zapadnoj konferenciji.

Ekipa Stiva Kera večeras je bila oslabljena neigranjem Stefa Karija i Zaze >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Pačulije zbog povreda, ali na kraju je ulogu junaka preuzeo Kevin Durant.

Ne samo što je popularni Durantula bio najefikasniji košarkaš Golden Stejta, već je u dva navrata u odbrani zaustavio Lebrona Džejmsa i trasirao put ka pobedi.

S tim što valja napomenuti da je 26 sekundi pre kraja Durantova odbrana na Džejmsu, gledajući usporeni snimak iz više uglova, delovala kao očigledan prekršaj ali su sudije dolile loptu domaćinu.

U tom trenutku Golden Stejt je vodio sa tri poena, a onda su Voriorsi u završnici bili sigurni i sa linije za slobodna bacanja i odbranili trijumf.

Durant je utakmicu završio sa 25 poena i sedam skokova, a odmah uz rame mu je bio sjajni Drejmond Grin sa tribl-dabl učinkom od 12 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Odličan je bio i Klej Tompson sa 24 poena.

U poraženoj ekipi Klivlenda najbolji strelac bio je Kevin Lav sa 31 poenom, a na to je dodao i 18 uhvaćenih lopti, dok je Džejms utakmicu završio sa 20 poena i po šest skokova i asistencija.



NBA - raspored utakmica

Ponedeljak

Njujork Niks - Filadelfija 98:105

/Kanter 31 - Embid 25/

Golden Stejt - Klivlend 99:92

/Durant 25 - Lav 31/

23.30: (1,50) Boston (13,00) Vašington (2,95)

Utorak

02.00: (2,30) Oklahoma (12,5) Hjuston (1,75)

04.30: (2,60) Los Anđeles Lejkers (13,00) Minesota (1,60)

TABELE

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Detalj o kome bruji NBA liga: Lebron vs Durant, za koga sviraju sudije i koga briga šta kaže Tviter (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Dec.2017

Čini se da je Klivlend oštećen u Kaliforniji..Golden Stejt je slavio sa 99:92, ali navijači Klivlenda reći će da su aktuelnog šampiona sudije pogurale do pobede. Jer ko zna šta bi se desilo da je pri vođstvu Voriorsa od 95:92 u poslednjem minutu sviran faul Kevina Duranta na Lebronom Džejmsom?..A...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.