Drejmond Grin suspendovan do daljeg

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 10:20

Drejmond Grin suspendovan do daljeg

NBA liga kaznila je košarkaša Golden Stejta Drejmonda Grina zbog udaranja Jusufa Nurkića tokom meča Voriorsa i Sansa.

Ratoborni Grin je pesnicom udario na bosanskohercegovačkog košarkaša i oborio ga na parket, zbog čega je isključen.

Bilo mu je to već treće isključenje ove sezone, zbog čega je nova kazna NBA drugačija i oštrija od ranijih - Grin će do daljeg biti van stroja jer je "ponavljač".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kaznu je izrekao šef NBA operacija Džoe Dumars.

"Grin će biti u obavezi da ispuni određene uslove lige i uslove svog tima pre nego što se vrati na teren", saopšteno je iz NBA.

U tom cilju Grin će se u četvrtak sastati sa GM-om Voriorsa Majkom Danlivijem i svojim agentom Ričom Polom, sa kojima će definisati načine podrške koja mu je potrebna da prevaziđe ovaj trenutak.

Umesto košarke, Grinu u narednom periodu slede razgovori i eventualna stručna pomoć, rečeno je ESPN-u iz izvora bliskih ligi.

NBA nije odredila tačno vreme suspenzije za Grina jer želi da omogući košarkašu Voriorsa onoliko vremena koliko mu je potrebno da se izbori sa izazovima koji su pred njim.

Ukoliko bude van terena manje od 20 dana izgubiće 154.941 dolara, a ukoliko suspenzija bude duža čeka ga i teži finansijski udar - 202.922 dolara.

Samo ove sezone Grin ima seriju tehničkih grešaka i isključenja. Poslednji veći incident napravio je na meču sa Minesotom kada je tokom jedne čarke druge dvojice igrača davio Rudija Gobera.

Tada mu je određena kazna od pet mečeva pod pretnjom suspenzije ako ponovi sličan prekršaj - što je ovaj sada i učinio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEPOPRAVLJIV: Drejmond Grin ponovo kažnjen i suspendovan do daljeg

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2023

Isključen već treći put ove sezone...Drejmond Grin, igrač Golden Stejt Voriorsa, suspendovan je od strane čelnika NBA lige na neodređeno vreme...Centar tima iz San Franciska je u noći između utorka i srede namerno udario u glavu Jusufa Nurkića, centra Finiksa i za to je automatski isključen....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.