Dončićev tripl-dabl!

Izvor: Sportske.net, 09.Maj.2018, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dončićev tripl-dabl!

Sjajni Luka Dončić nastavlja da oduševljava publiku u Madridu.

Odavno se nije pojavio talentovaniji košarkaš u Madridu, Luka Dončić je načinio novo čudo.

Svi znamo koliko je teško postići tripl-dabl u evropskim utakmicama i to još u jednoj od najboljih liga kakva je španska ACB, utakmice su kraće za 8 minuta nego u NBA ligi, više se značaja daje odbrani što uskraćuje statistiku igračima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

I pored toga Luka Dončić je danas uspeo da postigne tripl-dabl, imao je 17 poena, po 10 skokova i asistencija u pobedi Real Madrida nad Betisom 104:89.

Betis je ostao poslednjeplasirani tim španskog prvenstva sa 7 pobeda i 25 poraza, dok je Real sada na 29 pobeda i 3 poraza i prvi je na tabeli ACB lige.

U Betisu Buker je upisao 15 poena, Zagorac 5 za 14 minuta. Kod Reala pored Dončića istakli su se Fernandez i Kerol koji su imali po 14 poena na kraju.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Dončić piše istoriju " prvi tribl-dabl u ACB posle 11 godina

Izvor: B92, 10.Maj.2018, 09:14

Luka Dončić, prespektivni košarkaš Real Madrida, u meču protiv Betisa zabeležio je prvi tripl-dabl u karijeri...Dončićev tripl-dabl je prvi takav uspeh u španskoj ACB ligi posle jedanaest godina, nakon Frana Vaskesa koji je 2007. imao učinak od 11 poena, deset skokova i 12 blokada...Mladi Slovenac...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.