Dončić ponovo dobar, bez debija za Šarića

Izvor: N1 televizija, 13.Nov.2018, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dončić ponovo dobar, bez debija za Šarića

U noći između ponedeljka i utorka pobede su u NBA zabeležile ekipe Dalasa, Jute, Minesote i Oklahome.

Dalas Maveriksi su kao gosti slavili protiv Čikago Bulsa rezultatom 103:98.

Vodili su Bulsi malo duže od pola prve četvrtine, kada su Maveriksi preuzeli vođstvo koje su čuvali do kraja meča uz povremene oscilacije i periode bolje igre domaćina koji je uspevao da se nekoliko puta rezultatski primakne, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ali ne i da ugrozi prednost gostujućeg tima.

Šestorica košarkaša Dalasa imala su dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Harison Barns sa 23 poena. Sledili su ga Džejdžej Beara sa 14, Luka Dončić, Denis Smit i Dvajt Povel sa po 11, a 10 je dodao Maksi Kleber.

LUUUUKAAAA pic.twitter.com/gFv9hZjm6C

Luka Dončić je uz 11 poena za 31 minut na parketu dodao i šest skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu. Mladi Slovenac je šutirao tri od 12 iz igre, postigao je dve trojke iz sedam pokušaja i sa linije za slobodna bacanja pogodio tri od četiri puta.

Deandre Džordan nije mnogo pomogao što se tiče poena (šest), ali je odlično delio lopte i zabeležio je 16 asistencija.

U Čikagu je najbolji bio Zak Lavin sa 26 poena, Džabari Parker je dao 16, a Džastin Holidej dva manje.

Another double-double for the big guy#PerformanceLeaderspic.twitter.com/KNqKrj66tW

Juta je sa 96:88 slavila na gostovanju Memfisu koji je vodio tokom dobrog dela druge i većeg dela treće četvrtine, ali su gosti na kraju ipak odneli pobedu.

Džezere je sa 15 poena i 16 skokova predvodio Rubi Gober, a najefikasniji je bio Džo Ingls sa 19 poena.

U Memfisu je najefikasniji bio Majk Konli sa 24 poena, Mark Gasol dodao je 16, a sa 10 poena i 11 skokova dabl - dabl je zabeležio Džaren Džekson.

leave 'em standing still, rook pic.twitter.com/Dc7QCWtDtm

Minesota je na svom terenu pobedila Bruklin Netse sa 120:113. Za Netse je dodatni problem u ovom meču bila stravična povreda Karisa Leverta krajem prvog poluvremena od koje nisu uspeli da se oporave ni ostali gostujući igrači.

Karl Entoni Tauns je bio najbolji u Minesoti sa 25 poena i 21 skokom, poen manje dodao je Džef Tig koji je imao i 11 asistencija, a sa 23 poena pratio ih je Derik Rouz. Taj Gibson je imao 17, a Endrju Vigins 13 poena. Dario Šarić koji je trejdovan iz Filadelfije u subotu, nije zabeležio debi na ovom meču.

U Bruklinu je najefikasniji bio Dianđelo Rasel sa 31 poenom.

Paul George: 32 PTS 8 REB 6 AST

Dennis Schröder: 20 PTS 9 AST

Steven Adams: 18 PTS 7 REB

Jerami Grant 10 PTS 8 REB

@budweiserusa Photo of the Game pic.twitter.com/xX9IEAV91J

Oklahoma je pred svojim navijačima sa 118:101 bila bolja od Finiksa koji je odigrao katastrofalnu prvu četvrtinu u kojoj je postigao samo 13 poena. Sansi su još i dobro prošli u ovom meču ako uzmemo u obzir da su nakon prvih 12 minuta bili u minusu za 19 poena.

Briljirao je u pobedničkom timu Pol Džordž sa 32 poena, osam skokova i šest asistencija. Denis Šroder je dodao 20, a Stiven Adams 18 poena.

Na drugoj strani, Tidžej Voren je postigao 21 poen, a Devin Buker 19.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.