Dončić bolji od tragičara Jokića

Izvor: B92, 07.Dec.2022, 09:07

Dončić bolji od tragičara Jokića

Košarkaši Dalasa pobedili su Denver rezultatom 116:115 i ostvarili treću uzastopnu pobedu u NBA ligi.

Dalas su predvodili Tim Hardavej sa 29 poena i Luka Doinčić tripl-dabl učinkom od 22 poena, 12 asistencija i 10 skokova. To je bio 52. tripl-dabl u karijeri slovenačkog reprezentativca.

Dorijan Fini Smit dodao je 19 poena, a 17,3 sekunde pre kraja postigao je "trojku" kojom je doneo odlučujuću prednost. Kristijan Vud imao je 14 poena i šest skokova, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Spenser Dinvidi 13 poena i sedam asistencija.

U ekipi Denvera, koja je pretrpela treći uzastopni poraz, najefikasniji je bio Aron Gordon sa 27 poena uz osam skokova, a Bons Hejland postigao je 20 poena.

Srpski centar Nikola Jokić utakmicu je završio sa 19 poena, osam skokova i osam asistencija. Kentavijus Koldvel Poup i Brus Braun dodali su po 11 poena.

Jokić je imao priliku da izjednači na 12 sekundi pre kraja, ali je promašio prvo od dva slobodna bacanja. Dinvidi je posle toga postigao dva poena sa linije i potvrdio pobedu.

NBA, rezultati

Klivlend - LA Lejkers 116:102

Majami - Detroit 96:116

Denver - Dalas 115:116


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.