Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2020, 08:50

Dominacija u skoku i kiša trojki: Lejkersi vode! Goran Dragić završio seriju (VIDEO)

Dejvis i Džejms usmerili tim iz Los Anđelesa ka prednosti u finalu NBA lige, Majamiju se povredio i Adebajo

Prošle godine neizvesnost uobličena u šest utakmica, kako je krenulo ove deluje da je neće ni biti. Posebno ako se imaju u vidu dešavanja sa premijerne. Dominantnom partijom Los Anđeles Lejkersi su obrisali parket košarkašima Majamija, usput se timu sa Floride teško povredio jedan, a iz stroja ispao drugi lider tima, pa je sastav iz Kalifornije poveo 1:0 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u finalnoj seriji i NBA lige – 116:98.

Kapitalna prednost. Ne samo zbog razlike, već zbog načina na koje su Jezerdžije pokazale raznovrsnost. Ako se očekivalo da budu bolje u skokovima (54:36), onda su kvalitetivni iskorak napravile pucnjima van linije 7,25 metara. Čak 15 trojki ubacili su izabranici Franka Volega. Sve im je polazilo za rukom. Nasuprot timu sa Floride koji je još u prvom poluvremenu ostao bez Gorana Dragića, u nastavku i bez Bema Adebaja, a tako osakaćeni nije mogao vše od ubedljivog poraza.

Zlobnici će reći da su meč prelomile sudije. Kazaće da je Lejkersima put ka slavlju olakšan činjenicom da su arbitri u ranoj fazi, kad je još Majami sticao prednost (25:12), izbacile iz ritma Adebaja, sviravši mu dva faula u jednom minutu. Neodoljivo je taj detalj podsetio na finalne Zapadne koferencije kad je na isti način iz igre sklonjen Nikola Jokić, a Denver ukočen. U oba slučaja prednost pod košem valoriziovao je Entoni Dejvis. Sinoć čak 34 poena (uz skroman šut iz igre, 11 od 21) i devet skokova u prvoj utakmici popularne Obrve u NBA finalima.

Što je situacija zahtevnija, to Dejvis podiže igru na viši nivo“, hvalio je Vogel svog pulena.

I uživao u partiji još jednog. Verovatno najboljeg današnjice. Lebronu Džejmsu je samo jedna asistencija nedostajala da tripl dablom ukrasi 50. meč u finalima. Kralj je ubacio 25 poena, uhvatio 13 lopti, podelio devet pasova za koš i – nije bio u potpunosti zadovoljan!?

Više možete da naučuite iz pobede nego iz poraza. Jedva čekam današnji trening, da nam video analiza pokaže šta još bolje možemo da uradimo“, teži Džejms perfekcionizmu.

Jasno je i njemu da je pobeda Los Anđelesa zaslužena, ali da razlika – a u jednom trenutku je bila čak 32 poena – nije odgovarala odnosu snaga. Pre svega što su Lejkersi pogodili 15 trojki, od čeka 11 u prvom poluvremenu, te što je čak osam različitih igrača ispalilo bar po jedan precizan dalekometni hitac. Primera radi, od 22 ekipe koje su igrale postkoronarnu košarku u Orlandu, imaju drugi najlošiji učinak kad je šut van linije 7,25 u pitanju (33,6 odsto). Sinoć su podigli na 39,5 i serijom trojki u prvom delu prelomili meč.

Majami je na sličan način šutirao za tri, ali je problem bio što je još sredinom prvog poluvremena ostao bez Gorana Dragića. Slovenac je krenuo na prodor pored Rejdžona Ronda i povredio ligament stopala leve noge. Pokušali su klupski lekari da ga ekspresno oporave, međutim, ne samo da se sjajni šuter nije vraćao na parket, već su stručnjaci u Sjedinjenim Američkim Državama zabrinuti hoće li igrati u nastavku serije. Najverovatnije je finale za njega gotovo, bez dve sedmice mirovanja neće moći da vrati stopalo u normalu.

Nevolja za Hit je što je, osim problema sa ličnim greškama u prvom, Bem Adebajo u drugom poluvremenu, istegao rame. Zaustavio se samo na osam poena za 21 minut, mada je trener Erik Spolstra uveren da će na snažnog centra računati već u drugom meču finala. Bez njegove pomoći jasno je da Džimi Batler (23 poena) ne može sam protiv sile iz Kalifornije. Posebno ne bez saborca Dragića.

Svi smo uz Gorana. Znamo koliko je želeo pobedu, znamo i da bi u rat išao sa nama. Volimo ga zbog toga, naravno da želimo da nam se vrati, ali prevashodno mora da misli na sebe i da radi ono što mu lekari preporuče“, pojasnio je Batler, i sam svestan da će u boj morati bez Dragića.

Druga utakmica finalne serije plej-ofa NBA lige na programu je u noći između petka i subote (3.00).

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.