Dodatna pojačanja za NBA timove

Izvor: RTS, 08.Jun.2020, 18:09

Dodatna pojačanja za NBA timove

Timovi NBA lige će moći od 22. juna da pojačaju sastave za dva igrača koja će dovesti kao slobodne agente do kraja sezone, prenosi I-Es-Pi-En.
Uvek dobro obavešteni Adrijan Vojnarovski preneo je da će NBA timovi imati takozvani "prozor za transakcije", u kojem će moći da potpišu dvojicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << košarkaša.

Odluka će se uglavnom odnositi na igrače sa dvosmernim ugovorima i slobodnim agentima na tržištu.
Dvosmerni ugovori u NBA ligi odnose se na igrače koji provode vreme u razvojnoj ligi, ali ovim ugovorom mogu provesti do 45 dana u NBA klubovima.
"Transakcionim prozorom", ti dvosmerni ugovori biće konvertovani u potpune NBA ugovore, što znači da će NBA timovi brojati 17 umesto 15 članova. 
Među najzvučnijim igračima za koje se očekuje da će novim pravilom pronaći mesto u nekom timu nalaze se Demarkus Kazins, Džej-Ar Smit, Džamal Kroford, Tako Fol, Lens Stivenson i  možda Vins Karter. Takođe, pominju se i igrači koji nastupaju u evropskim timovima poput Mirotića, ili onih iz kineskog prvenstva.
Najjače košarkaško prvenstvo na svetu prekinuto je 11. marta zbog panedmije koronavirusa, a biće nastavljeno 31. jula. Sezonu nastavlja 22 od 30 ekipa i to u Diznijevom kompleksu na Floridi.
Put Orlanda neće krenuti Golden stejt, Klivlend, Minesota, Detroit, Njujork, Čikago, Atlanta i Šarlot.
Razlog je taj što spomenute ekipe nemaju ni teoretske šanse da zaigraju u plej-ofu, te bi bilo suludo vraćati ih na teren i njihove igrače izlagati nepotrebnom riziku, kako od zaraze koronavirusom, tako i od povreda koje su možda i veća briga svih aktera.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.