Dion Vejters posle tri godine pauze želi povratak u NBA

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 23:10

Dion Vejters posle tri godine pauze želi povratak u NBA

Bivši košarkaš Klivlenda, Majamija i Lejkersa Dion Vejters kaže da je spreman da ponovo igra na najvišem nivou posle dugog odustva.

Nekadašnji četvrti "pik" na draftu (2012) je poslednji angažman imao 2020. godine u Lejkersima sa kojima je tada i osvojio titulu - u "bablu".

Međutim, posle toga nije ga više bilo na NBA terenima ponajviše zbog njegovog problematičnog karaktera. Dok je bio član Majamija, gde je inače ostavio i najdublji trag, suspendovan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je čak tri puta u istoj sezoni.

Jednom zbog negodovanja zbog uloge u ekipi, drugi put zbog konzumiranja THC kolača i panike koju je izazvao u avionu, i treći put kada je na društvenim mrežama objavio sliku slavlja sa svog rođendana, a Spolstri je prijavio da je bolestan.

Bio je to i kraj njegove karijere u Hitu. Trejdovan je potom u Memfis iz kojeg je tri dana kasnije prosleđen Lejkersima. Bio je mart, ali je debi za Jezerdžije dočekao tek u julu (u kovid sezoni).

Danas, tri godine kasnije, američki mediji su ga zatekli kako vredno trenira u Las Vegasu.

Kaže, spreman je da igra opet samo mu je potrebna prilika.

"Zdrav sam. Samo želim šansu da pokažem da više nisam ona ista osoba koja sam bio. I znam da mnogo ljudi priča o tome - da bi trebalo da se vratim na teren, ali za mene je više od toga važno da pokažem ljudima da sam se promenio. Zato sam ovde, i dalje imam istu ljubav", kaže Vejters.

Vejters je NBA karijeru počeo u Klivlendu, a pored tog tima, kao i Lejkersa i Majamija, igrao je i za Oklahomu.

Karijera mu je išla uzlaznom putanjom sve vreme ali je naišla već opisana košmarnasezona u Majamiju i niz ekcesa koji su doveli do toga da praktično nestane sa scene.

"Bio sam neodgovoran i nezreo", kaže danas za ispade u Hitu.

"Izneverio sam Majami, a bili su dobri prema meni. Nisam tada najbolje ishendlovao tu situaciju. Sve je to moglo da se izbegne samo da sam ućutao i dopustio mom agentu da vodi stvari. Da sam tako uradio, ne bismo danas bili ovde. I dalje bih igrao. Sve se događa s razlogom. Pogledao sam sebe u ogledalu, preispitao se, video gde sam pogrešio, i sve što želim sada je da nastavim dalje", poručio je Vejters koji je u međuvremenu morao da se suočava sa još jednim problemom - anskioznošću.

"Kada sam prestao da igram, anksioznost me je razbila. Bio sam u konstantnom strahu šta dalje da radim i šta sledi", otkrio je.

Sada je i taj zdravstveni problem iza njega, spreman je i psihički i fizički da se vrati među najbolje i da pokaže da vredi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.