Dijalo pomešao Kartera i Šeka za trofej u zakucavanjima

Izvor: RTS, 17.Feb.2019, 05:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijalo pomešao Kartera i Šeka za trofej u zakucavanjima

Košarkaš Oklahome Hamidu Dijalo osvojio je trofej u takmičenju u zakucavanjima na NBA "Ol-staru". Dijalo je u finalu bio bolji od Denisa Smita Juniora.
Uprkos odličnim učesnicima i vrsnim atletama, ovogodišnje takmičenje u zakucavanjima nije ostavilo jak utisak na gledaoce, pošto se stiče utisak da su takmičari podbacili, pogotovo jer neka od planiranih zakucavanja nisu uspeli da ostvare. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Za zakucavanje večeri izabrano je Dijalovo preko legende lige Šakila O'Nila. Dijalo je u čast "Šeka" ispod svog dresa nosio odoru Supermena (O'Nilov nadimak), a u kombinaciju je indirektno umešao i Vinsa Kartera.
Dijalo je preskočio Šakila i zakucao, nakon čega se laktom zadržao za obruč, kao što je to Kater uradio na takmičenju 2000. godine.
Dijalov protivnik u finalu Denis Smit Junior takođe je imao asistenciju poznate ličnosti i to u dva navrata.
Prvo je preskočio repera Džej Kola, koji mu je bacio lob pas, da bi u finalnoj seriji Smit preskočio Dvejna Vejda i zaradio najveću ocenu, što je šokiralo publiku, s obzirom da je Smit zakucavanje izveo iz četvrtog pokušaja.
U takmičenju u zakucavanjima učestvovali su još Majls Bridžis iz Šarlota i Džoš Kolins iz Atlante.

Bridžis u prvoj rundi nije izveo planirano zakucavanje, ali se u drugoj iskupio "grendmama" zakucavanjem, odajući poštovanje nekadašnjem igraču Šarlota Leriju Džonsonu, čiji je dres tokom izvođenja zakucavanja nosio.
Kolins se u prvom zakucavanju uhvatio za ivicu table pre nego što je prošao na drugi obruč, dok je u drugoj seriji u prezentaciji u čast braće Rajt preskočio maketu aviona, doduše iz dosta turbulencija i udaraca u ivice istog.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.