Derik Rouz najbolji debitant u NBA ligi

Izvor: RTS, 22.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derik Rouz najbolji debitant u NBA ligi

Košarkaš Čikaga Derik Rouz proglašen je za najboljeg debitanta u američkoj NBA ligi. Drugo mesto pripalo je Ou-Džej Majou iz Memfisa, ali sa velikim zaostatkom u glasanju.

Rouz je treći igrač Čikaga koji je dobio prestižno priznanje, pošto su pre njega to učinili i Majkl Džordan i Elton Brend.

Prvi izbor na prošlogodišnjem draftu NBA >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lige ove sezone je za tim iz radnog grada u proseku beležio 16,8 poena i 6,3 asistencija po utakmici. Čikago je ove sezone ostvario 41 pobedu i doživeo isto toliko poraza, što je napredak u odnosu na prethodni ciklus u kome su Bulsi izgubili 49 utakmica.

Dobre igre Čikagu su donele i plasman u plej-of, a Rouz je već na debiju u toj fazi takmičenja izjednačio poenterski rekord legendarnog Karim Abdul-Džabara. Njih dvojica su jedini uspeli da na debiju u plej-ofu postignu 36 poena.

Rouz je imao i 11 asistencija, pa je Čikago pobedio sa 105:103, ali je Boston na sledećem susretu došao do izjednačenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Derik Rouz najbolji novajlija u NBA

Izvor: B92, 23.Apr.2009, 00:37

Košarkaš Čikago Bulsa Derik Rouz dobio je nagradu za najboljeg novajliju u NBA ligi...Rouz se tako pridružio Majklu Džordanu i Eltonu Brendu, i postao treći igrač Bulsa koji koji je dobio to prestižno priznanje. Prvi pik na prošlogodišnjem Draftu ove sezone je predvodio rukije' u asistencijama...

Nastavak na B92...

Derik Rouz najbolji debitant u NBA ligi

Izvor: NaDlanu.com, 23.Apr.2009

NORTBRUK, 22. aprila 2009. (Beta-AP) - Košarkaš Čikaga Derik Rouz proglašen je za najboljeg debitanta u američkoj NBA ligi. Drugo mesto pripalo je Ou-Džej Majou iz Memfisa, ali sa velikim zaostatkom u glasanju. Rouz je treći igrač Čikaga koji je dobio prestižno priznanje, pošto su pre...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.