Denverova filijala izvela NBA petorku – najjača u istoriji lige?

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 12:07

Denverova filijala izvela NBA petorku – najjača u istoriji lige?

Ekipa Grand Rapids Golda, filijala Denver Nagetsa, izvela je jednu od najjačih startnih petorki u istoriji Dži lige.

Na meču sa Koledž Park Skajhoksima na teren su od prvog minuta izašli Kolin Gilespi, Džejlen Piket, Džulijan Strouter, Hanter Tajson i Džej Haf i doneli svom timu laku pobedu (125:106).

Gilespi je, barem u ovom trenutku, najzvučnije ime tima, a košarkaš sa dvosmernim ugovorom i prošlogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NBA šampion je ostvario četvrti tripl-dabl u sezoni.

MVP meseca decembra u Dži ligi je meč završio sa 14 poena, 15 asistencija i 11 skokova, tako se dodatno učvrstivši kao najboli dodavač u ligi sa okruglo 11 po meču.

Haf, još jedan igrač sa dvosmernim ugovorom koji je doveden kao zamena za Nikolu Jokića, je po treći put ove sezone premašio kotu 30 i upisao 32 poena i šest skokova.

Svoj debi u drugom rangu je zabeležio ruki Denvera Džulijan Strouter obeleživši ga sa 21 poenom, dok je Džejlen Piket imao 19.

Treći ruki ekipe iz Kolorada ove sezone Hanter Tajson i lider Grand Rapid Goldsa u dosadašnjem delu sezone je pao u drugi plan na ovom meču, ali je uspeo da skupi 11 poena i četiri skoka i bude proglašen za defanzivnog igrača utakmice u pobedničkom timu (prosek 22 poena i šest skokova).

Već su počela i poređenja Hafa, Gilespija i trojice rukija, pa su ih tako korisnici na društvenim mrežama okarakterisali kao "Bulse iz ‘98 Dži lige".

Piket i Tajson su standardni članovi ovog tima, Gilespi i Haf tek sporadični, dok je Strauter, kao što smo rekli, tek debitovao.

Kada bi stalno igrali zajedno, sigurno je da bi mogli više od šestog mesta konferencije i svega jedne pobede iznad polovičnog učinka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.