Izvor: RTS, 09.Dec.2022, 07:48

Denver nošen Jokićem u dramatičnoj završnici savladao Portland

Košarkaši Denvera savaldali su Portland na gostovanju 120:121. Jedna asistencija nedostajala je najboljem košarkašu NBA lige Nikoli Jokiću da ubeleži novi tripl-dabl učinak.
Denver je ovim trijumfom upisao 15. pobedu u sezoni, dok Portland ima skor od 12 poraza uz jedan trijumf više.

Domaći košarkaši su bolje otvorili meč i u prvoj četvrtini su konstrantno imali dva i više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poena prednosti, da bi prvu deonicu završili sa šest poena više u odnosu na Denver 36:30.
Druga četvrtina rezultatski je nagoveštavala neizvestan i uzbudljiv meč i pripala je gostima 28:33, međutim, domaći košarkaši su imali zalihu iz prethodnog dela igre, te su u rezultatskoj klackalica do kraja završili sa jednim poenom prednosti, 64:63.
Treću četvrtinu bolje su odigrali igrači domaćeg tima, a najveća prednost bila je 10 poena, 98:88.
Velika borba je viđena u poslednjoj četvrtini, a junak u pobedi Denvera bio je najbolji igrač NBA lige Nikola Jokić, koji je ubeležio novi dabl-dabl učinak i samo mu je jedna asistencija nedostajala za tripl-dabl.
Tri poena u poslednjim sekundama utakmice postigao je Džamal Mari, koji je rešio pitanje pobednika. 
Naime Jokić je meč završio sa 33 poena, 10 skokova i devet asistencija, za nešto manje od 35 minuta na parketu.
Pomenuti Mari na kraju je imao 21 poen, pet skokova i osam asistencija, a na parketu je proveo minut više od srpskog košarkaša.
Kod Portlanda, Lilard je upisao impresivnih 40 poena, dok je Nurkić meč završio sa 21. poenom.  
U narednom kolu Denver dočekuje Jutu, a Portland igra sa Minesotom.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Marej trojkom doneo pobedu Denveru protiv Portlanda, 33 poena Jokića

Izvor: Beta, 09.Dec.2022

Košarkaši Denvera pobedili su prošle noći u gostima ekipu Portlanda sa 121:120 i tako prekinuli niz od tri vezana poraza u NBA ligi.Denver je do 15. pobede u sezoni stigao u uzbudljivoj završnici - prvo je Demijan Lilard devet sekundi pre kraja pogodio trojku za vodjstvo Portlanda 120:118, a potom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.