Darko Miličić zbog povrede predao kik-boks meč

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2014, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Miličić zbog povrede predao kik-boks meč

Bivši NBA košarkaš Darko Miličić predajom je debitovao u konkurenciji kik-boksera, a istakao je da se proveo "kao u kafani".

On je u četvrtak naveče u Novom Sadu zbog povrede predao meč Radovanu Radojčinu iz Sente. Do prekida dugo očekivanog meča, koji je privukao veliku pažnju publike i medija, došlo je u drugoj rundi, kada je Miličiću stradala potkoljenica lijeve noge i nije mogao da nastavi borbu. Želio je da nastavi da se bori, ali zbog velike posjekotine ljekari >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << to nisu dozvolili pa je slavio Radojčin.

"Za prvi put nije loše, svaka čast Radojčinu. Umorio sam se kao da sam bio u kafani. Šalim se, povreda je bila ozbiljna, fizički sam mogao da nastavim, ali sudije i lekari to nisu savetovali. Sad je bilo ovako, sledeći put biće bolje. Biće još borbi", rekao je u ringu Miličić.

U sjeni pojavljivanja nekadašnjeg centra Hemofarma, Detroita, Orlanda, Memfisa, Njujorka i Minesote bile su duge borbe. Srpski borac Miljan Vidović osvojio je pojas evropskog prvaka Wako Pro u disciplini K1 do 81,4 kilograma savladavši Mađara Lasla Saba, dok je srpski kik-bokser Nenad Pagonis pobijedio Hrvata Agrona Pretenija i osvojio titulu svjetskog šampiona u disciplini lou-kik do 88,6 kilograma. Pagonis je u ujednačenom duelu slavio. Nakon prve runde u kojoj je ispitivao protivnika, u naredne dvije bio je znatno konkretniji i zadao je više udaraca od rivala. U četvrtoj rundi serijom dobrih udaraca uzvratio je Hrvat, ali to nije bilo dovoljno za osvajanje šampionskog pojasa. Novi svjetski šampion je titulu posvetio najvažnijim osobama u životu.

"Neću posebno imenovati ljude, oni se nalaze u publici. Celu karijeru dugujem treneru i vama. Pobedu delim na četiri dela: na majku, ženu, nerođenu kćerku i sestru. To su četiri žene koje su mi sve u životu", istakao je Pagonis.

Odličnu uvertiru u spektakl napravile su djevojke borbom u disciplini K1 do 70 kilograma, gdje je jednoglasnom odlukom sudija pobijedila Aleksandra Krstić iz Pagonis tima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.