Dalas namestio utakmicu i prošao veoma jeftino

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 19:07

Dalas namestio utakmicu i prošao veoma jeftino

NBA liga odredila je kaznu za Dalas Maverikse, koji su "tankovali" u završnici ligaškog dela sezone.

Tim iz Teksasa namerno je izgubio meč protiv Čikago Bulsa i tako se namerno odrekao borbe za plej-of, ali zarad sačuvanog pika na draftu.

Morali su Mavsi da budu van plej-ina da bi bili u poziciji da pik ostane u njihovom vlasništvu, a to su mogli samo porazom od Bulsa.

Njima je u interesu bilo da zadrže pik na NBA draftu, jer bi u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bude u Top 10 bio zaštićen i pripao njima, a u suprotnom otišao Nju Orleans Pelikansima, pa makar bio i 11. pik.

Ovako su zadržali pik koji nije garantovano 10. već je moguće da bude i dosta bolje plasiran, što ćemo saznati kada se bude odredila "draft lutrija".

Ali, to baš i nije bilo po pravilima, pa je NBA liga odlučila da ih kazni. I to prilično smešnom kaznom.

Naime, odluka je da će Dalas morati da uplati 750.000 dolara na ime kazne, što za franšizu koju predvodi Majk Kjuban uopšte nije velika suma.

Upravo je Kjuban, prema rečima trenera Džejsona Kida, doneo "poslovnu odluku" da se izgubi meč protiv Bulsa.

"Poslovne odluke su nekada teške, ali morate ih donositi. Mi se ovde trudimo da napravimo šampionski tim i odlučeno je da napravimo korak unazad. Ova odluka je došla od mojih šefova i rečeno mi je da ih ispoštujem. Verujemo Marku Kjubanu i Niku Herisonu, oni će sastaviti kockice i dovesti nas u poziciju da možemo da se borimo za šampionsku titulu i to je proces koji danas počinjemo", objasnio je pre nekoliko dana Džejson Kid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.