Da li su visoki centri prevaziđeni u NBA ligi?

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li su visoki centri prevaziđeni u NBA ligi?

Vremena se menjaju, pa su tako nekada ključni igrači na terenu centri postali skoro pa ugrožena vrsta u NBA ligi.

Na to se požalio i Džavejl Mekgi, jedan od poslednjih gorostasa koji imaju važnu ulogu u svom timu.

Davno su prošla vremena kada su dominirali centri poput Vilta Čemberlena, Karima Abdul-Džabara, Hakima Oladžuvona, Šakila Onila.

Danas se forsira mnogo brža, pokretljvija košarka, pa se često treneri odlučuju na niže postave, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takozvane "small-ball" petorke.

"Teško je jer izgleda ka da nas ne žele ovde. Pokušavaju nas se rešiti. Prvi primer je glasanje za Ol-star. Ukinili su glasanje po pozicijama i mi nemamo izbora. Moramo se boriti protiv bekova i teško da ćemo mi postizati po 40 poena po meču kako bismo bili uzeti u razmatranje za Ol-star. Radimo naporno kako bismo se prilagodili igri, više nismo blizu obruča kao pre. Valjda je to ta evolucija", požalio se centar Los Anđeles Lejkersa.

Mekgi je proteklog leta stigao u Stejpls centar kao bitan deo koncepcije u kojoj će se igra gratiti oko Lebrona Džejmsa.

U Lejkerse je došao posle dve sezone u Golden Stejt Voriorsima gde je imao epizodnu ulogu u osvajanju dve NBA titule.

Mekgi ima 30 godina, a tokom karijere je igrao još za Dalas Meverikse, Filadelfija 76erse, Denver Nagetse i Vašington Vizardse te prosečno beležio 7,5 poena po meču.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.