Da li ste spremni za NBA Kup? Jokić napada još jedan trofej

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 08:26

Da li ste spremni za NBA Kup? Jokić napada još jedan trofej

NBA će pokrenuti svoj novi turnir tokom ove nadolazeće sezone, otkrivajući šampionat za koji se nadaju da će oduševiti navijače, igrače i timove.

Liga će prvi put dodeliti trofej 9. decembra i proglasiti pobednika turnira u kojem učestvuje 30 timova i isplatiti svakom igraču pobedničkog tima čistih pola miliona dolara.

Turnir će se odvijati u dva dela. Prvo će biti grupna faza u kojoj će svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim učestvovati, a zatim će se preći na nokaut fazu kada se broj timova smanji na samo osam.

Utakmice grupne faze će se održavati utorkom i petkom u novembru, pri čemu će NBA timove podeliti u šest različitih grupa po pet timova svaka, raspoređenih prema konferencama.

Pobednici svake grupe, zajedno sa drugoplasiranim timom sa najboljim učinkom u svakoj konferenciji, će se plasirati dalje. Četvrtfinalne utakmice će se održati 4. i 5. decembra u domaćim arenama timova, dok će polufinala biti 7. decembra, a finale 9. decembra će se održati u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Format je sličan popularnim međunarodnim fudbalskim turnirima i liga na ovaj način uvodi novu titulu koja će, nadaju se, dobiti značaj među svim njenim članovima.

"Smaramo da je ovo zaista jedinstvena prilika da stvorimo drugo prvenstvo, stvorimo tradiciju koja će biti građena za timove i igrače", rekao je Evan Vaš, izvršni potpredsednik NBA za strategiju košarke i analitiku.



"Nešto što timovi mogu da jure već na početku sezone. Nešto što će navijači proslaviti. Kada se u budućnosti budemo osvrtali na karijere i dostignuća igrača, moći ćemo uključiti i njihove rezultate u turniru tokom sezone, zajedno sa svim drugim priznanjima koja NBA igrači ostvare. Naravno, nadamo se da će ovo postati stvarni stub naše sezone i doneti značajnu vrednost ligi u budućim godinama"


Liga će podeliti 15 timova u svakoj konferenciji u tri različite grupe putem slučajnog izvlačenja. Timovi sa tri najbolja učinka u konferenciji tokom sezone 2022-23 će biti u jednom bubnju, sledeća tri najbolja tima u drugom bubnju, i tako dalje, pri čemu će po jedan tim iz svake grupe biti raspoređen u svaku grupu.

Odigraće se četiri utakmice u grupnoj fazi.

Grupe su već otkrivene: Grizlisi, Sans, Lejkers, Džez, Blejzers u Grupi A na Zapadu;

Nagets, Klipers, Pelikans, Maveriks, Rokets u Grupi B; Kings, Voriors, Timbervolves, Tander, Spars u Grupi C;

76ers, Kavalirs, Hoks, Pejsers, Pistons u Grupi A na Istoku;

Baks, Niks, Hit, Vizards, Hornets u Grupi B;

Seltics, Nets, Reptors, Buls, Medžick u Grupi C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.