Da li će se mršavi Jokić mučiti u NBA?

Izvor: B92, 01.Jul.2020, 12:08

Da li će se mršavi Jokić mučiti u NBA?

Nikola Jokić izgubio je dosta kilograma i među NBA fanovima pojavila se diskusija kako će se to odraziti na njegovu igru.

Na početku teksta magazina Forbes postavljeno je pitanje: Kada je Nikola Jokić zapravo došao u NBA?

Mnogima je prva asocijacija taj decembar 2016. godine koji navijači Denvera slave kao "Dan Nikole Jokića", kada je kao "sofmor" zacementirao svoje mesto startera.

Neki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će vam reći da ga pamte po duelu sa Lebronom Džejmsom i Klivlend Kavalirsima, kada je delio pasove kao Medžik Džonson i igrao na niskom postu protiv Lebrona Džejmsa kao da ga niko ne čuva.

Pepsi Centar nije mogao da veruje svojim očima šta je Jokić radio i kako je pogodio flouter preko Lebrona koji je bio NBA šampion NBA finala u godini iza.

Zbog svoje konstitucije je bio fantastičan na niskom postu, imao je 528 takvih situacija prema statističkim podacima NBA.com i bio je lider u NBA ligi, a i sam generalni menadžer nije mogao dovoljno da pohvali spektakularnog Jokića za sve što je uradio, a onda je stigao novi šok.

Nikola Jokić je smršao oko 18 kilograma tokom pandemije koronavirusa.

Da li će se mršavi Jokić mučiti u NBA? Da li će mu manjak kilograma doneti brzinu, energiju i izdržljivost? Jokić se u finalu Zapada mučio sa kondicijom i energijom, kada su igrali iscrpljujućih sedam utakmica protiv Portlanda, a i realno gledano imao je "milion" minuta.

Jokić je nedavno bio pozitivan na koronavirus i očekuje se da se uskoro oporavi i priključi Nagetsima, a kako će se prilagoditi nam preostaje da vidimo i o tome je pisao čuveni "Forbes".

Naravno, počeli su priču oko igre na niskom postu, jer je zbog svoje konstitucije tu najviše i dominirao, a ostavili su i snimak situacije u kojoj bi Jokić sada izgubio prednost.

Jokić više neće biti "siledžija" na niskom postu, ali će defanzivno biti u dosta boljoj poziciji nego što je to do sada bio slučaj i kada brani igrača sa loptom, moći će bolje da se kreće, pre svega lateralno.

Takođe, kada bude branio pik, zbog svoje brzine i eksplozivnosti će moći da pokrije i rol i šort rol i pop i to nam daje Jokića iz pomalo drugačije perspektive. U tekstu se navodi da Jokić ni sada nije loše branio pik, ali da će od sada biti bolji.

Čitav tekst možete pročitati OVDE.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.