Da li Sakramento želi da se ponovi istorija?

Izvor: B92, 18.Maj.2022, 19:07

Da li Sakramento želi da se ponovi istorija?

Sakramento Kingsi će na narednom NBA draftu birati sa četvrte pozicije, što se poslednji put pokazalo kao "toplo-hladno".

Kingsi su imali dosta sreće i na lutriji su dobili odlično, četvrto mesto, ali će i dalje morati da pogode sa odabirom.

Poslednji put kada su imali četvrtog pika na draftu oni su 2009. godine birali Tajrika Evansa.

Evans je imao fenomenalnu prvu sezonu tokom koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prosečno beležio 20 poena, 5,3 skoka, 5,8 asistencija i 1,5 ukradenih lopti po utakmici, zbog čega je proglašen rukijem godine.

U Sakramentu je proveo još tri sezone, ali ni u jednoj nije uspeo ne samo da nadmaši uspeh iz prve, već ni da se vrati na pređašnji nivo.

Zbog toga Kingsi po isteku ugovora nisu izjednačili ponudu od 44 miliona dolara na četiri godine koju je Evans dobio od Pelikansa, već su se zadovoljili trejdom.

Iako je bio ruki godine, tri sezone kasnije Evans je "pretvoren" u plejmejkera Grejvisa Vaskesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.