DOKAZ KVALITETA: Tri bivša igrača Mege u borbi za NBA prsten

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2023, 16:02

DOKAZ KVALITETA: Tri bivša igrača Mege u borbi za NBA prsten

Denver i Majami igraju za trofej.

Košarkaši Denvera i Majamija igraće u noći između četvrtka i petka prvi meč finala plej-ofa NBA lige, a u borbi za titulu naći će se trojica bivših košarkaša Mege, Nikola Jokić, Nikola Jović i Vlatko Čančar. Jokić i Čančar su članovi Denvera, dok Jović igra za ekipu Majamija.

Klubu, koji postoji samo 24 godine ovaj podatak služi na čast. Mega je klub sa najviše draftovanih igrača u NBA ligi, van >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << američkog kontinenta. Jokić je 2012. kao 17-godišnjak došao u Megu, promenio ustaljenu praksu kaljenja u evroligaškim klubovima, kao usputne stanice i direktno zakoračio u NBA ligu. To se pokazalo kao najbolja moguća odluka, jer mu je takav put omogućio da promeni istoriju igre pod obručima.

- Činjenica da su trojica bivših igrača Mege učesnici velikog NBA finala je neverovatna - izjavio je Jović, koji je prošle godine izabran kao 27. pik na NBA draftu od strane tima iz Majamija.

- Iz jednog tako malog kluba kao što je Mega da se trojica igrača iz različitih generacija nađu u finalu najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja zaista nije mala stvar. To samo pokazuje kakav rad i to u kontinuitetu Mega ima sa mladim igračima i koliko se ulaže u njih - dodao je Jović.

Košarkaš Denvera Vlatko Čančar kaže da u finalu nema favorita.

- Presudna će biti koncentracija i fokusiranost, da se vodi računa o selekciji šuta i da se što je moguće više smanji broj izgubljenih lopti. Dobra timska igra biće ključ, a igrači zadatka imaće izuzetno bitnu ulogu - istakao je Čančar.

Šampion NBA lige biće ekipa koja prva stigne do četiri pobede, a prvi meč je na programu u petak u 2 sata i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo nije uspelo nijednom klubu na svetu: Mega ima tri predstavnika u finalu NBA!

Izvor: 24sedam.rs, 01.Jun.2023

Košarkaš Majamija Nikola Jović pričao o ekipi koja pravi neverovatne igrače

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.